20.9 C
Київ
27.07.2024
Бориспіль Районна рада

У Борисполі сьогодні депутати розглянуть скандальне питання крематорію

Сьогодні об 11:00 розпочнеться позачергова сесія Бориспільської районної ради, де депутати мають своїм рішенням припинити діяльність сумнозвісного КСП “Стреліція”. Як стало відомо “Київському регіону” наполегливо “просити” депутатів про це будуть і жителі навколишніх громад, яких категорично не влаштовують плани по спорудженню крематорію та величезного кладовища поруч з іх оселями.

Люди вимагають, щоб депутати не забули проголосувати і за звернення до КОДА щодо скасування розпорядження колишнього очільника Бориспільської РДА Строканя В.І. про затвердження ДПТ на 217 гектарів під будівництво мегацвинтаря з крематорієм.

Початку мітингу перед міськрадою передуватиме автопробіг Бориспільською трасою і містом Бориспіль в підтримку громадського протесту проти свавілля чиновників та ділків без совісті і моралі.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Борисполі відбудеться позачергова сесія районної ради для розгляду скандального питання з будівництвом крематорію та мегакладовища.

У Борисполі районна рада розгляне питання будівництва крематорію

В той же час місцеві керівники у Борисполі якнайшвидше намагаються відхреститися від вкрай непопулярної, передусім для себе, теми. Так, голова Бориспільської РДА Руслан Дяченко заявив, що ще вчора у вівторок скасував затверджений його попередником Володимиром Строканем детальний план території (ДПТ), котрий передбачав спорудження цвинтаря з крематорієм між селами Петропалівське та Мартусівка.

Ще один фігурант скандалу з мегацвинтарем готовий до позачергового засідання райради. Екс-керівник Бориспільської райради (в 2010-2020 роках), а тепер секретар Бориспільської міської громади Владислав Байчас в коментарі для видання “КиевВласть” будівництво мега-кладовища з крематорієм назвав “мертвим проєктом”. Саме під керівництвом Владислава Байчаса Бориспільська райрада створила КП “Стреліція”, котре мало займатися похованням на території між селами Петропалівське та Мартусівка.

Тепер екс-голова пояснює (зрештою, як і інші депутати, котрі голосували “за”), що не знали, що буде йти мова саме про таке гігантське кладовище і що не виділяли місце під кладовище. Секретар Бориспільської міськради Владислав Байчас впевнений, що сьогодні на сесії Бориспільської райради депутати ліквідують КП “Стреліція”.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #БориспільськийРайон #ЗолочівськаОТГ #ГірськаОТГ  #селоГора #селоМартусівка #крематорій #кладовище #поховання #цвинтар #ВолодимирСтрокань #ВладиславБайчас #РусланДяченко #АнтонМотріч #Стреліція

Схожі записи

У Борисполі з рейок зійшов вантажний потяг

У Борисполі на Київському шляху два дні будуть великі затори

ФДМУ виставив на приватизацію завод «ПентоПак», конфіскований у російсько-грецького олігарха

Напишіть коментар