11.5 C
Київ
24.04.2024
Бабин Яр Виставки КМДА

До 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру у київському музеї Булгакова відкрито виставку

У виставці розказано про дві родини, дотичні до сім’ї Булгакових, що мають звання «Праведник народів світу», – повідомили у Департаменті культури КМДА.

Нова виставка «Дім, що рятує» відкрилась 28 вересня у Літературно-меморіальному музеї Міхаїла Булгакова на Андріївському узвозі. Так музей приєднується до вшанування пам’ять жертв Бабиного Яру – цьогоріч 29 вересня виповнюється 80 років з початку масових розстрілів у цьому трагічному місці.

У цю річницю Україна і весь світ вшановують пам’ять невинно загиблих і вклоняються тим, хто отримав почесне звання Праведника за порятунок людей в трагічні часи. Із 1963 року звання «Праведник народів світу» присвоюється людям, які рятували євреїв під час Другої світової війни. У музеї Булгакова представлено нові відомості та документи про дві родини, дотичні до сім’ї Булгакових.

Перша – родина Глаголєвих, дев’ять осіб з якої мають звання «Праведники народів світу» і представлені в Меморіальному комплексі історії Голокосту Яд Вашем (Єрусалим). Так, старший в родині – отець Алєксандр Глаголєв, якого за життя називали «київський святий» увійшов до роману Булгакова  «Біла гвардія» під власним ім’ям.

Друга – родина Лістовнічих-Кончаковських – хазяї дому № 13 на Андріївському узвозі, де булгаковська сім’я винаймала другий поверх. І ця будівля потім стала музеєм.  У родині троє людей мають звання Праведників Бабиного Яру.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Виставка «Дім, що рятує» складається з кількох частин, а інсталяція «29 вересня 1941 року» об’єднує всі частини в єдине ціле. Виставка триватиме протягом жовтня. Вхід вільний.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #БабинЯр #річниця #музейБулгакова #Праведникинародівсвіту #ЯдВашем

Схожі записи

На Київщині відбувся мистецький пленер. ВІДЕО

У Києві можуть відкрити школу у непристосованій приватній будівлі

У Києві відкривається інтерактивна екскурсія «Дитячий світ Тараса Шевченка»

Напишіть коментар