14.8 C
Київ
28.03.2024
Бориспіль Гірська територіальна Громада Золочівська ОТГ

У Борисполі районна рада розгляне питання будівництва крематорію

Депутати Бориспільської райради вимагають скликати позачергове засідання на 29 вересня. Першим питанням пропонують розглянути ситуацію з будівництвом крематорію та величезного кладовища на території Золочівської та Гірської громад.

Як стало відомо “Київському регіону”, до голови Бориспільської районної ради Антона Мотріча офіційно звернулася група депутатів райради, які закликали скликати позачергову сесію і розглянути на ній звернення Золочівської сільської ради про діяльність комунального підприємства “Стреліція” щодо будівництва на території Меморіального парку круматорію площею 250 гектарів та кладовища на 1 мільйон поховань.

Також у зверненні депутати попросили пана Мотрича запросити на сесію керівників міськради Борисполя, Бориспільскої РДА, а також забудовника меморіального парку з крематорієм.

Невдовзі з’явилося і розпорядження про скликання позачергової сесії Бориспільської районної ради за підписом її голови Антона Мотрича.

На сесію винесено питання

про ліквідацію Ксп “Стреліція”

Сесія має відбутися 29 вересня об 11.00. На розгляд сесії винесено питання про ліквідацію Комунального спеціалізованого підприємства Бориспільської районної ради “Стреліція”.

Як ексклюзивно повідомив “Київському регіону” депутат Київської обласної Володимир Горковенко, сьогодні ініціативна група «Стоп крематорій» зустрілася з головою Бориспільської РДА Русланом Дяченком. З’ясувалося, що детальний план територій розроблявся під цвинтар на 10 гектарах. У документах, не зрозуміло звідки, з’явився Меморіальний комплекс вже на 217 га.

По факту, у презентації забудовника фігурує вже 250 гектарів Руслан Дяченко запевнив, що скасувати скандальне рішення свого попередника Строканя не може – закон забороняє. Голова РДА звернувся за роз’ясненням до Київської обласної адміністрації. Якщо буде зафіксовано порушення то звертатиметься до правоохоронних органів.

і місцеві жителі, і місцева влада проти спорудження гігантського кладовища

Тобто, по факту усі – і місцеві жителі, і місцева влада проти спорудження гігантського кладовища. Вже у середу Бориспільська районна рада розгляне питання про ліквідацію КП «Стріліція», котре мало займатися похованням під боком у мешканців сіл Мартусівка та Петропалівське. Втім, є питання як виникло це комунальне підприємство, оскільки депутати райради кажуть, що не голосували за його створення.

Нагадаємо, вчора у Мартусівці на місці потенційного будівництва крематорію біля села Петропавлівське відбувся багатолюдний мітинг. Мешканці Золочівської та Гірської громад протестували проти спорудження величезного кладовища та крематорію.

Як стало відомо “Київському регіону”, головний меседж акції –  всі жителі навколишніх ОТГ виступають проти цього “меморіального комплексу” і готові відстоювати право жити не на цвинтарі всіма можливими засобами.

Присутні на мітингу відкритим голосуванням підтримали склад ініціативної групи, яка буде координувати всі дії щодо захисту інтересів жителів навколишніх сіл в боротьбі проти будівництва мегакладовища з крематорієм.

Нагадуємо, що “Київський регіон” вже повідомляв про плани побудувати під Києвом крематорію та величезного кладовища

Під Києвом планують будівництво крематорію та величезного кладовища

Тоді ми писали, що у Золочівській ОТГ планують облаштування мега-кладовища на 1 мільйон поховань та крематорію. Саме таку інформацію оприлюднив депутат Гірської сільської ради Олександр Карасевич.

За його словами, територія кладовища площею 250 га з крематорієм розміститься між селами Петропавлівське та Мартусівка.

Нас хочуть “ощасливити” мега-кладовищем з крематорієм під нашими вікнами. Куди будуть везти покійників з усього Києва. І все це хочуть втулити між Петропавлівським і Мартусівкою (територія Золочівської і Гірської ОТГ).

За інформацією “Київському регіону”, заплановане кладовище розміром лише трохи менше за всю територію аеропорту “Бориспіль” разом зі злітними смугами. З площею у 250 гектарів воно буде більше за саме село Мартусівка.

“Для тих, хто не уявляє, який це треш, поясню: Цей крематорій, і те мега-кладовище будуватимуться не для жителів Гірської чи Золочівської ОТГ. Це планується для обслуговування Києва. А там живе під 5 мільйонів людей. Яких будуть везти спалювати і ховати прямо у нас під боком. Тож нас можуть очікувати: – постійні похоронні процесії на Центральній вулиці”, – роз’яснює Олександр Карасевич.

Також, депутат Гірської сільської ради вважає, що всіх покійників будуть везти по Бориспільській трасі через всю Гору до Мартусівки, що автоматично значно погіршить транспортної логістики.

“Нам і так в часи пік проблемно проїжджати по вул. Центральна, а тоді буде значно гірше. Уявіть собі суцільні пробки на світлофорах з похоронних машин! – Крематорій. Ті печі будуть працювати постійно, спалюючи покійників. А ми будемо все це нюхати і цим дихати” – впевнений Карасевич.

Київський регіон”, раніше повідомляв про зухвалу поведінку дружини мера Броварів та депутатку Київської обласної ради Марини Сапожко, яка тричі вдарила по голові депутатку міськради Броварів Богдану Драч.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #БориспільськийРайон #ЗолочівськаОТГ #ГірськаОТГ #Олександр Карасевич #селоГора #селоМартусівка #крематорій #кладовище #поховання #цвинтар #ВолодимирГорковенко #ДмитроГопанчук #ЮліяСеменова #АнтонМотріч #Стреліція

 

Схожі записи

До Бориспільської районної ради пройшло 8 партій

Юна школярка з Борисполя здобула перші місця на чотирьох музичних фестивалях

У мери Борисполя «слуги» можуть висунути екс-регіонала

Напишіть коментар