13.3 C
Київ
26.04.2024
Київ КМДА Козинська ОТГ Коцюбинське

Кличко звинуватив Коцюбинське та Козин у зазіханні на землі Києва

Депутати Київради підтримали звернення до Київської облради, Офіс генерального прокурора, НАБУ, Головне управління СБУ в Києві та територіальне управління ГБР по ситуації навколо протиправного вилучення земель територіальної громади Києва та спроб в неправовий спосіб змінити межі міста Києва, – повідомляє “Київський регіон”.

За словами мера Києва Віталія Кличка, “захоплення” земель відбувається в значних масштабах і по «мовчазного сприяння» чиновників Держгеокадастру. У Київраді зазначають, що з 1989 року і до сих встановлені межі міста Києва не змінювалися. Зокрема, восени 2019 були знайдені межі Києва. Всі оригінали документів в наявності у міста. Проте, на їх думку, Держгеокадстр протягом двох років не вносить наявні межі Києва до Державного земельного кадастру, незважаючи на численні звернення Київради. Тому місто змушене було звернутися за судовим захистом своїх інтересів.

За дорученням Кличка подано позов в Держгеокадастр і його територіальний орган про визнання протиправною бездіяльність цього органу. «Провадження у справі відкрито. Така бездіяльність посадових осіб призводить до того, що деякі «сусіди» столиці – зокрема, Коцюбинське і Козин, користуючись бездіяльністю Держгеокадастру поспішають включити сусідні з ними землі міста Києва в свої територій і розпоряджатися земельними ділянками столиці на свій розсуд», – заявив Віталій Кличко.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що рішенням Київської облради від 9 вересня цього року затверджена схема планування території Київської області, з розширенням територій області. Зокрема, меж селища Коцюбинське за рахунок Національного природного парку «Голосіївський».

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #Коцюбинське #Козин #ВіталійКлічко #Київрада #КМДА

Схожі записи

У четвер ДБР проводитиме на Осокорках експеримент з пострілами

Рекордну кількість автопокришок демонтовано з київських дворів

У Київському зоопарку народилося рідкісне дитинча. Відео

1 коментар

Бывалый 27.09.2021 о 17:08

Может это “Большой друг” хочет свинью подложить мэру?

Відповіcти

Напишіть коментар