9.8 C
Київ
25.04.2024
Київ Київська міська рада Наша історія

У Києві закинутий автопарк хочуть віднести до об’єктів культурної спадщини

На сайті Київради зареєстрували петицію, у якій пропонується включити закинуту будівлю автобусного парку №7 на Бориспільській, 15 до переліку об’єктів культурної спадщини, – повідомляє сайт БЖ.

Автобусний парк №7 — автопарк з вантовим даховим покриттям на Дарниці в Києві, зразок індустріальної архітектури. За визначенням CNN, автопарк — «найразючіший приклад радянського модернізму», «прихована реліквія» попередньої доби, яка «раніше вважалася інноваційною будівлею».

є вже 1640 голосів

із 6000 необхідних

На момент написання цієї новини петиція набрала 1640 голосів із 6000 необхідних.

У 2021 році консалтингова компанія UGBN Development анонсувала новий проєкт Circle B15, проілюструвавши його фотографією занедбаного автопарку на Бориспільській.

Парк був відкритий у 1973 році, він є прикладом архітектури радянського модернізму. Парк був важливим центром для міжнародних, внутрішніх та автобусних міських маршрутів Києва, щодня в ньому працювали близько 1400 осіб і 400 автобусів. Гараж обслуговував міжнародні маршрути в Чехословаччину, Молдову, Німеччину та Польщу. У 2015 році через аварійний стан його закрили.

Американське інформагентство CNN публікувало великий матеріал про покинутий Київський автобусний парк №7, в якому назвала парк “прихованою реліквією Радянського Союзу”. А восени 2019 року бренд Puma провів там фешн-показ і мотошоу. Це перша подія, яку провели в цьому просторі за довгі роки.

Фото: Олег Тоцький

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На Арсенальній площі демонтували пам‘ятник зрадникам гетьмана Мазепи

У Миронівці агрокомпанія зливає небезпечні відходи виробництва людям у городи. ВІДЕО

Схожі записи

Перелік столичних вулиць, яким змінено назву рішенням Київради

Київводоканал підвищує тарифи на водопостачання та водовідведення

Ліні Костенко присвоїли звання «Почесний громадянин Ржищева»

Напишіть коментар