12.1 C
Київ
26.04.2024
Суспільство

На Київщині зростають ціни на продукти бджільництва – експерт

В Україні спостерігається зростання попиту на продукти бджільництва, відповідно, продовжують зростати і ціни на вказану продукцію, – запевняють у пасіці «Знатний мед».

Експерти наголошують, що особливим попитом користується квітковий пилок, перга та прополіс. «Споживачі звертаються до традиційних народних засобів зміцнення імунітету, тому продукти бджільництва залишаються дуже затребуваними. А враховуючи той факт, що обсяг виробництва таких продуктів, як перга, прополіс, забрус чи прополіс є досить обмеженим, це призводить до зростання цін», – зауважив бджоляр та співзасновник ТМ «Знатний Мед» Валерій Курейко.

За інформацією “Київського регіону”, як в гуртовій так і в роздрібній торгівлі пилок здорожчав майже в 2 рази, перга та прополіс — на 30-35%, в залежності від регіону, а настоянки — на 10-15%. Ціни майже не змінилися тільки на віск, вощину та підмор бджолиний.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

У Вишгороді відкрито виставку «Затоплені села Київського Полісся»

Варто зазначити, що дані по обсягах виробництва продуктів бджільництва в Україні відсутні. Але частка продуктів бджільництва у загальному обсязі виробництва медової продукції невелика, хоча вартість зазвичай суттєво вища, ніж вартість меду.

Водночас збір та обробка продуктів бджільництва потребують ретельного підходу та постійної уваги, через що більшість пасічників надають перевагу виробництву основного продукту — меду.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #мед #ВалерійКурейко #ЗнатнийМед

Схожі записи

Навколо села Гора Бориспільського району хочуть створити ОТГ

Пункт надання одягу для нуждених відкриють в Ірпені

На Київщині вчитимуть правильному спілкуванню з ветеранами війни

Напишіть коментар