18.7 C
Київ
25.04.2024
Бориспіль

У Бориспільського району сьогодні з’явилася власна Вікіпедія

До Дня міста Борисполя з’явилася Енциклопедія Бориспільщини. Вона створена за аналогом відомої Вікіпедії і стала третьою регіональною енциклопедією в Україні. Про такий подарунок на своїй фейсбук-сторінці повідомив депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко «Бориспіль св’яткує свій День народження і у нас є подарунок», – написав політик.

Як стало відомо “Київського регіону”, це справа рук групи активних мешканців Борисполя. Вони довго ламала голову над подарунком.

«Це мало бути щось корисне, що буде існувати завтра і через роки. Ідея народилася на початку року. І полягала вона у створенні Вікіпедії Бориспільщини». – стверджує Володимир Горковенко.

Були проведені переговори з українським офісом Вікіпедії, придбали домен та хостинг і влітку запрацював сайт boryspil.wiki. «Вікіпедія Бориспільщини стала третьою регіональною енциклопедією в Україні. Хоча, по наповненню, фактично, другою Тут кожен може залишити будь-яку інформацію. Причому, безкоштовно. Вікі не попросить у вас грошей, посилаючись на якісь примітивні «правила групи». Це вільний простір. Ви можете розміщувати інформацію як про себе так і про когось достойного навіть не зареєструвавшись.

У Борисполі затримано проросійського пропагандиста

На сьогодні у Вікіпедії Бориспільщини уже є понад 100 статей», – написав Володимир Горковенко Окремо, група активістів висловила подяку «гуру української Вікіпедії Юрій Пероганич» без допомоги якого цей проект був би неможливий.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Бориспільськийрайон #Бориспіль  #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #вікіпедія #ГорковенкоВолодимир #ЮрійПероганич

Схожі записи

Прокуратура заблокувала будівництво школи на Бориспільщині

У Борисполі під час косіння трави загинув працівник КП

Бориспіль рахує збитки через карантин

Напишіть коментар