27 C
Київ
26.07.2024
Служба безпеки України

У Борисполі затримано проросійського пропагандиста

СБУ затримала проросійського пропагандиста, який більше року переховувався від слідства за заклики до поділу України. Він є учасником групи інтернет-агітаторів, які поширювали російську пропаганду в Україні, – повідомляє пресслужба СБУ у Києві та Київській області.

Як стало відомо “Київського регіону”,  злочинну діяльність чоловіка правоохоронці викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри він втік і переховувався від слідства. Увесь цей час зловмисник продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube та через новостворені телеграм-канали.

Зловмисник агітував за порушення державних кордонів та створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень. Він брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, що знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ відверто антиукраїнського спрямування.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Чоловік входив до складу групи інтернет-агентів, яких минулого року викрила СБУ. Наразі всім трьом учасникам групи: організатору ‒ мешканцю Луганська, адміністратору ютуб-каналу та редактору проросійського інтернет-ресурсу повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

СБУ нагадує, що група пропагандистів, членом якої був затриманий, готувала та поширювала в інтернеті матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. У ході обшуків, проведених за місцями мешкання і тимчасового перебування учасників групи, правоохоронці вилучили: сценарії антидержавних інформаційних кампаній та звіти про їх проведення; гроші, надані спонсорами з РФ; носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності та заборонену літературу; пам’ятні відзнаки Московського вищого військового командного училища.

На Київщині правоохоронці «прикрили» підпільний кар’єр піску

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Бориспільськийрайон #вантажівка  #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #антиукраїнськапропаганда #проросійськапропаганда #СБУ

Схожі записи

СБУ викрила високопосадовців на оборудках з пальним

На Київщині викрито роботу антиукраїнської пропагандистки

У Києві СБУ викрила на корупції судового економічного експерта

1 коментар

Вася 17.09.2021 о 13:30

СБУ должна крышевать бизнес, а не заниматься побочными делами.

Відповіcти

Напишіть коментар