10.4 C
Київ
27.04.2024
Суспільство

Києво-Могилянська Академія створить технопарк для інновацій

Національний університет «Києво-Могилянська Академія» планує створити технопарк в партнерстві з Бюро інвестиційних програм, – повідомляє прес-служба навчального закладу.

Для цього бізнес-освітнього проєкту попередньо вже вибрали приміщення — 5-поверховий навчальний корпус на вулиці Глазунова, 2/4, загальною площею 1785 м кв. Однак, локація ще може змінитися — у процесі оцінки обраної будівлі та альтернативних варіантів.

Директор Бюро інвестиційних програм Олександр Бондаренко каже, що для реалізації проекту потрібно близько 50 млн грн інвестицій. Після реставрації, за його словами, територія зможе вмістити близько 40 компаній-резидентів і коворкінг для студентів.

«Це не благодійний проект, він має свою окупність за рахунок як орендних платежів резидентів, так і додаткових сервісів керуючої команди технопарку. Окупність інвестицій може становити 7-8 років», — впевнені у Бюро, додаючи, що інвестиції в проект довгострокові. Там  вважають, що подібні проекти вигідні університетам — вони дають можливість заробляти й працевлаштовувати студентів та заробляти викладачам.

Зараз активно інтегруватися в проєкт зможуть три факультети: економічних, юридичних наук та інформаційних технологій», — говорить Олександра Гуменна, в. о. президента університету.

«Я бачив, як працює ця бізнес-модель у технопарку ITU ARI Teknokent при Стамбульському технічному університеті. За десять років вони вже вийшли на самоокупність, створили свій фонд, який інвестує в стартапи, що базуються на території технопарку», — навів Бондаренко для прикладу успішну модель.

Зараз Києво-Могилянська академія та Бюро інвестиційних програм підписали меморандум про партнерство з розвитку технопарку. Наступні кроки: оцінка проєкту, розробка концепції та пошук інвесторів. Залученням інвесторів, підготовкою проєкту, створенням наглядової ради і керуючої компанії технопарку займатиметься Бюро інвестиційних програм.

Як зазначає Олександр Бондаренко, є ряд системних інвесторів з IT-галузі, телекомунікацій та digital, які готові вкладати кошти в створення технопарків. «Технопарк на території Києво-Могилянської академії — це можливість для українських підприємців отримати доступ до наукової бази та інноваційним продуктам і сервісам, створеним командами-резидентами. Залучати як студентів, так і викладачів в реальний сектор економіки.

На Київщині медики гелікоптером врятували 7-річного хлопчика

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #навчання #КиєвоМогилянськаакадемія #Бюроінвестиційнихпрограм #ОлександраГуменна #ОлександрБондаренко

Схожі записи

У Гнідині на рибалці загинув підліток зачепивши вудкою дроти ЛЕП

У Київській ОДА обговорили перебіг формування ОТГ

Американська організація з початку війни перемістила 38 744 біженців

Напишіть коментар