12.6 C
Київ
26.04.2024
КОДА Школа

КОДА погрожує закрити школи де недостатньо вакцинованих вчителів

У Київській області закриють школи, якщо в них буде недостатньо вакцинованих працівників, – повідомляє прес-служба Київської ОДА.

“Цього року наша область має можливість повноцінно функціонувати навіть у поселеннях карантинних нормах. Але є умова – працювати тільки ті школи, де вакциновано 80% працівників. У ліцеї зараз, наприклад, щеплення отримав 61% вчителів”, – заявив голова Київської ОДА Василь Володін.

При цьому він додав, що якщо до двадцятого вересня не буде вакциновано 80% працівників, то дистанційно уроки проводити не будуть.

Онлайну більше не буде – Володін

“Якщо ж до двадцятого вересня цього не буде зроблено, школу зачинять. Онлайну більше не буде”, – акцентував Василь Володін.

Чому прозвучала цифра саме у 80%, наразі не відомо. Можливо, такий стиль навчання був підмічений у наших північних неспокійних сусідів, де зараз активно обговорюють висловлювання лікар алерголог-імунолог Володимира Болібока про необхідність примусово вакцинувати шкільних викладачів.

“Перше, що потрібно робити, щоб педагогічний колектив був щеплений на 100%. Тих, хто не щеплений або має медичний відвід, просто не допускати до занять. Коронавірусу медвідвід по барабану”, – заявив за порєбріком Володимир Болібок.

На Київщині медики гелікоптером врятували 7-річного хлопчика

На думку редакційного складу “Київському регіону”, важливий нюанс в тому, що слово «примусовий» до медицини не має ніякого відношення. Це вже категорія політична. Хоча, звичайно, будь-який лікар навіть в рамках своєї професії теж не вільний від етичних норм, які встановлюються саме політичними рішеннями. Але міжнародне законодавство однозначно трактує примус до медичних процедур як злочин, за головне вважаючи «інформовану згоду пацієнта». І будь-який лікар це знає.

У КОДА підрахували, що наразі на Київщині серед освітян провели 62 987 щеплень. При цьому 27 538 педагогів регіону пройшли повний курс вакцинації. Робота з імунізації вчительських колективів триває. Для цього до навчальних закладів виїжджають мобільні бригади.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #школа #вакцинація #КОДА #ВасильВолодін #закриттяшколи

Схожі записи

У Білій Церкві з дітьми відверто поговорили про насильство

У Борисполі школярка виборола право представити своє наукове досягнення у Швеції

Каналізаційні люки у Борисполі крадуть школярі

1 коментар

Любов Ковтун 16.09.2021 о 22:02

Хіба можна державним чиновникам чинити над вчительством такий злочин?

Відповіcти

Напишіть коментар