18.7 C
Київ
25.04.2024
Ірпінь

На заплаві Ірпінь-річки проведуть екофестиваль ZAPLAVA FEST

Вже завтра у мікрорайоні Романівка Ірпінський осередок Пласту, квартальний комітет ОСН Романівка та ГО Український кіноінститут проведуть екофестиваль ZAPLAVA FEST, повідомляє “Зоря Приірпіння”.

Мета заходу: об’єднати екологів, екологічних активістів, урбаністів, політичних діячів та громадськість навколо проблеми забудови заплави річки Ірпінь, знищення особливо цінних, з екологічної точки зору, земель, до загрози вимирання представників унікальної флори та фауни Ірпінської заплави та Романівського болота.

У 2019-му році 15038,97 га землі долини річки Ірпінь силами науковців, екологів та активістів потрапили до Смарагдової мережі та отримали особливий природоохоронний статус.

Нагадаємо, що Смарагдова мережа України (Emerald network) — українська частина Смарагдової мережі Європи, розробляється з 2009 року та проектується 26-ма державами Європейського Союзу, які є сторонами Бернської конвенції.

Наразі на заплавних землях ведуть незаконні будівельні роботи, що загрожує вимиранням рідкісних представників флори та фауни, а також погіршенням рівня комфорту проживання мешканців Ірпеня. Адже заплавні землі – це ще й важливий елемент екосистеми, порушення якого призведе до погіршення ситуації з водою та повітрям у місті.

Активності фестивалю:

  • 4 вересня: панельні дискусії фахівців-екологів;

Місце проведення – Ірпінь, мікрорайон Романівка, під мостом
форма одягу та взуття, як для відпочинку на природі, з собою – каремат та воду

  • 5 вересня: створення екостежки на заплаві та у лісі, книжковий ярмарок, еко-маркет з товарами ручної роботи, майстер-класи для дорослих та дітей, рибалка, конкурс дитячого малюнку, виставка живопису та фоторобіт, фуд корти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Ірпінь #фестиваль #ZAPLAVAFEST

Схожі записи

В Ірпінському парку “Незнайка” без води гине риба. Відео

Ірпінський комунальний ЖЕК попередив про закінчення договорів обслуговування

Жахливий випадок на переїзді в Ірпені. Загинула літня жінка. ВІДЕО

Напишіть коментар