11.5 C
Київ
25.04.2024
COVID-19 Ірпінь

«Муніципальна варта» Ірпеня штрафуватиме за порушення карантину

Відтепер інспектори «Муніципальної варти» Ірпеня мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення. Штраф за порушення карантину — від 17 до 34 тис. грн для фізичних осіб і від 34 до 170 тис. грн для посадовців. Таке рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

Збільшення повноважень «Муніципальної варти» безпосередньо пов’язане з режимом карантину, введеним в Україні. Щоб не допустити розповсюдження коронавірусної інфекції Ірпенем, інспектори патрулюватимуть двори, вулиці, парки міста та в разі недотримання мешканцями правил карантину складатимуть протоколи про адмінпорушення.

«Незважаючи на запровадження карантину та режиму надзвичайної ситуації на Київщині, мешканці Ірпеня, на жаль, досить легковажно ставляться до ймовірності розповсюдження коронавірусу. Кілька попередніх днів ми спостерігали безліч дітей на дитячих майданчиках, юрби дорослих організовують масові пікніки в парках. Це недопустимо при ситуації, яка зараз є у світі! Тому будемо контролювати, попереджати і штрафувати! Тільки дисципліна і відповідальність можуть зупинити епідемію. На жаль, така реальність!» — повідомив журналістам ITV начальник КП «Муніципальна варта» Микола Ковальчук.

Наразі «Мунварта» обгороджує дитячі майданчики, мангальні зони та інші місця масового скупчення людей, а також посилила свої наряди в лікарні та пропускний режим у міськраді.

Окрім контролю за дотриманням карантинного режиму, «Муніципальна варта» також запровадила регулярне публічне інформування мешканців Ірпеня. Щодня всіма мікрорайонами міста курсує патрульне авто з гучномовцем і нагадує містянам правила поведінки в умовах карантину та стану надзвичайної ситуації, які оголошені на Київщині.

«Зараз ми об’єднали всі сили, щоби не допустити розповсюдження коронавірусу в Ірпені. Наші медики весь час напоготові, працівники УЖКГ “Ірпінь” щодня проводять дезінфекцію публічних місць. У посиленому режимі працює “Муніципальна варта”. Зараз інспектори отримали чітке завдання контролювати дотримання в місті карантинного режиму. Це надзвичайно важливо! Ми не можемо допустити скупчення людей і загрози епідемії в місті!» — зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Схожі записи

Інфраструктура Ірпіня: Голова КОДА Кулеба розповів про строки відновлення

В Ірпені конфлікт між ОСББ та управляючою компанією

В Ірпені оголосили онлайн-аукціон з оренди комунального нежитлового приміщення

Напишіть коментар