12.6 C
Київ
26.04.2024
Переяслав

У Переяславі суд допитав обвинувачуваних у вбивстві 5-річного хлопчика

У Переяславському міському районному суді допитали чотирьох обвинувачуваних у справі вбивства Кирила Тлявова, – повідомляє кореспондент Суспільного Нікіта Галка.

Першим на засіданні допитали Івана Приходька. Колишній поліцейський нині є єдиним з обвинувачених, хто перебуває у СІЗО. Із Києва до суду його доставили у супроводі охорони. Свою провину Приходько заперечив. Він заявив, що в той день, коли куля поцілила в хлопчика, брав зброю до рук та разом з іншим обвинуваченими Дмитром Кривошеєм, здійснив кілька пострілів. Але в напрямку, де гралися діти – не стріляв. “Я взяв зброю. Біля колеса стояла квадратна жестянка метрах в 15-ти. Ну я один чи два рази вистрілив. Ну і залишив її. Потім почалась якась розмова: “Попадем чи не попадем по стовпу?” Взяли рушницю. По одному чи по два постріли ми зробили по стовпу і поставили рушницю” – розповів Приходько.

За словами експоліцейського, зброю знайшов на подвір’ї іншого обвинуваченого Володимира Петровця.

Справа Тлявова. Суд допитав обвинувачуваних у вбивстві 5-річного хлопчика

Володимир Петровець. Фото: Нікіта Галка, Суспільне

Петровець під час допиту підтвердив, що саморобну зброю разом із патронами чоловіки знайшли на подвір‘ї. Із неї стріляли тільки Кривошей і Приходько. Але кому вона належить, не знає. “Біля ґанку там стояв чохол. Я його дістав і кажу Івану: ”Диви що тут лежить?!” Там була іржава саморобна рушниця і в коробочці патрони”– розповів Петровець.

Справа Тлявова. Суд допитав обвинувачуваних у вбивстві 5-річного хлопчика

Дмитро Кривошей – третій обвинувачений. Фото: Нікіта Галка, Суспільне

Дмитро Кривошей, заперечив, що взагалі стріляв. Четвертого, Петровця молодшого, суд допитував без участі журналістів в закритому режимі. Усі обвинувачені на питання прокурорів відповідати відмовились. Свою провину жоден не визнав.

Депутат Київської облради Сергій Левченко збив дитину та втік з місця ДТП

Київський регіон” нагадує, що 31 травня 2019 року четверо осіб, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі.

Третього червня п’ятирічний Кирило Тлявов помер у лікарні. 23 грудня 2020 року обвинувальний акт щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова направили до суду. Справу розслідують за статтями “хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї” і “вбивство через необережність”.

У Києві можуть відкрити школу у непристосованій приватній будівлі

Переяславський міський районний суд 11 лютого продовжив до квітня запобіжні заходи обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова. 22 липня на черговому засіданні по справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова на допит викликали Андрія Медуницю — колишнього виконувача обов’язків керівника відділу поліції у місті Переяслав після його слів у фільмі Суспільного “Справа Тлявова: чи знайдуть вбивцю?”. Сам Андрій Медуниця підтвердив, що виклик до суду отримав, але каже, що закон не порушував.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Переяслав #вбивстводитини #поліція #школа #КирилТлявов #суд #НовиниКиївщини

Матеріал Суспільного

Схожі записи

На Переяславщині протягом доби сталося дві ДТП

У Переяславі запрацював громадський коворкінг

Суд не зміг допитати обвинувачених у вбивстві 5-річного хлопчика у Переяславі

Напишіть коментар