14.8 C
Київ
28.03.2024
Кримінал Переяслав

У суді по справі вбивства Кирила Тлявова заслухали керівника поліції

Розслідування справи вбивства 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі, як і розслідування зґвалтування у райвідділку Кагарлика стало тим екзаменом оновленої поліції Київської області, яке вона досі не здала. Люди все бачать – поліцейська система досі не навчилася позбуватися власних негідників. І це ганьбить не лише МВС, а і всю країну.

У міському суді міста Переяслав відбулося чергове судове засідання у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова. Обвинуваченим продовжили запобіжні заходи, – повідомляє Суспільне.

За рішенням суду цивільний Дмитро Кривошея та поліцейський Володимир Петровець 2 місяці перебуватимуть під заставою. Інший поліцейський — Іван Приходько, якого обвинувачують в неумисному вбивстві, суд залишив у СІЗО до 30 вересня.

Також через покази 2-річної давності допитали свідків: батька та старшого брата Кирила Тлявова. Хлопчик сказав слідчим, що у день, коли все сталося, бачив “2-х хлопців з “воздушкою”, схожою на пістолет”, але на обвинувачених не вказав. Батько цей протокол підписав. Захисники поліцейських припустили, що поцілити у дитину могли інші люди, про яких немає даних у справі.

“Я цих слів не пам‘ятаю. Прийшли поліцейські і серед ночі почали брати у нього покази. Це дитина. Тим паче він був сонним і у стресовому стані. Протокол я просто підписав і все. Мені було не до того”, — прокоментував покази старшої дитини Йодгар Тлявов.

поліцейського Івана Приходько,

якого обвинувачують в неумисному вбивстві,

суд залишив у СІЗО

Допит екскерівника поліції Понад годину допитували в суді і колишнього керівника місцевої поліції Андрія Медуницю. Останнього викликали через фільм Суспільного “Справа Тлявова”, де він пояснював, як слідство вийшло на версію із вогнепальним пораненням Кирила.

Андрій Медуниця, екскерівник Переяславського відділення поліції, фото: Нікіта ГалкаАндрій Медуниця, екскерівник Переяславського відділення поліції

“Я вирішив оглянути далі від цього місця. З ліхтариком пішов у бік, де той будинок, він там — за чагарниками. Спустившись вниз, я побачив розбиту пляшку. І вона знаходилась так, що звідти могли стріляти. Далі я доручив працівникам карного розшуку оглянути цю територію. І коли вони нижче спустилися по стежці, виявили дві гільзи. Гільзи від малокаліберної рушниці”, — сказав Медуниця у фільмі Суспільного.

Я вважаю покази Андрія Медуниці

неправдивими – адвокат Віктор Чевгуз

На думку адвокатів, Медуниця, вночі після події, приїхав до місця злочину і незаконно проводив слідчі дії, зокрема вилучав речові докази. У суді Андрій Медуниця пояснив, що вночі поїхав на місце із 10 працівниками поліції, у тому числі зі слідчими. На територію будинку, з якого стріляли, він не заходив. А після того, як побачили розбиту пляшку та гільзи — біля будинку поставили охорону і дочекавшись ранку, розпочали слідчі дії. Про це склали протокол. “Скажіть мені, якщо стріляли з ґанку будинку, то де були гільзи? Не на приватній території? Я вважаю його покази (Андрія Медуниці — ред.) неправдивими у цій частині, що вони не вилучали гільзи вночі, і що була слідчо-оперативна група. Вночі там не було слідчого, бо якби він був — склали протокол. А протоколу немає. Я спілкувався зі слідчим. Вночі там був лише цей горе-керівник”, — сказав адвокат Віктор Чевгуз.

Чевгуз додав, що буде клопотати, аби на наступних засіданнях допитали слідчого у справі Тлявова. “Ніхто вночі слідчих дій не проводив. Я розказував усе, як було. Я відповів на усі питання чесно і відкрито. Мені немає чого приховувати”, — сказав після допиту колишній керівник відділку поліції.

Зокрема під час допиту Медуниця розказав, як обвинувачений Іван Приходько (обвинувачений у навмисному вбивстві Кирила Тлявова — ред.) зізнався у тому, що у той день стріляв зі зброї, коли його доставили до відділку. “Ми вийшли з автомобіля. Іван випитував у мене: “Що сталося? Чому його сюди (у відділок — ред.) привезли? Я сказав: “Скаржаться”. Він сказав, що зробив декілька пострілів. Не уточнив, з якої рушниці й після того замовк і закрився в собі”, — зазначив Медуниця.

Допит Медуниці

Іван Приходько не заперечував:

“Він сказав: “Я стріляв” – медуниця

За словами адвоката Віктора Чевгуза, Іван Приходько того не заперечував: “Він сказав: “Я стріляв”. Ну то й що? Стріляв, але це не значить, що він убив. Він сказав, що у стовп стріляв, на стовпі було, здається, три сліди від куль. Допитаємо його і дізнаємось”. На наступному засіданні, 30-го серпня, чотирьох обвинувачених мають допитати у суді. Обвинувачений Іван Приходько, який бере участь у засіданні по відеозв’язку, має з’явитися особисто.

Що відомо про вбивство Кирила Тлявова:

  • 31 травня 2019 року четверо осіб, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї.
  • Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі. 3 червня п’ятирічний Кирило Тлявов помер у лікарні. 23 грудня 2020 року обвинувальний акт щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова направили до суду.
  • Справу розслідують за статтями “хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї” і “вбивство через необережність”. Переяславський міський районний суд 11 лютого продовжив до квітня запобіжні заходи обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова.
  • 22 липня на черговому засіданні по справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова на допит викликали Андрія Медуницю — колишнього виконувача обов’язків керівника відділу поліції у місті Переяслав після його слів у фільмі Суспільного “Справа Тлявова: чи знайдуть вбивцю?”.  Сам Андрій Медуниця підтвердив, що виклик до суду отримав, але каже, що закон не порушував.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Переяслав  #ПоліціяКиївськоїОбласті #вбивстводитини #вбивствоКирилаТлявова #АндрійМедуниця #ВолодимирПетровець #ДмитроКривошея

Фото: Нікіта Галка та Суспілне ТВ

Схожі записи

На Київщині антимонопольний комітет відкрив справу проти постачальників

У Переяславі відзначили містоутворюючу роль університету Григорія Сковороди

У Переяславській лікарні за добу від COVID померли три людини

Напишіть коментар