8.7 C
Київ
28.03.2024
Переяслав

У Переяславі депутати придумали як обмежити рух вантажівок

На сесії Переяславської міської ради депутати прийняли рішення, яке обмежить рух вантажних транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т транзитом через місто та житлові зони міста.

Перший заступник міського голови Анатолій Фесенко, на якого депутати поклали відповідальність за виконання цього рішення, прокоментував Переяслав.City ситуацію, що склалася:

– Ми використовуємо досвід інших міст щодо вирішення подібних проблем. Там «закривали» в’їзд фурам на період проведення ремонтних робіт на дорогах місцевого значення. Оскільки такі роботи тривають і у нас, цей досвід доцільно запозичити.

Ми встановимо у двох місцях механічні засоби примусового спрямування
Ми встановимо у двох місцях – при в’їзді в місто з боку Черкас та в с. Чирське, біля мосту через р. Броварка – механічні засоби примусового спрямування (тобто бетонні блоки), які перешкоджатимуть маневруванню фур з причепами. Саме проти них – фактично 40-тонників – спрямована наша протидія.
Саме проти 40-тонників – спрямована
наша протидія

Блоки будуть розставлені так, що вони не зможуть пройти ці перешкоди. Іншим великим вантажівкам вони не завадять. Звичайно ж, на всіх необхідних ділянках доріг мають бути встановлені відповідні попереджувальні та заборонні дорожні знаки. І якщо бетонні блоки в нашого ВУКГ є в наявності, то з придбанням дорожніх знаків виникне певна затримка – вони мають бути із світловідбивною плівкою та для придбання необхідно пройти певну процедуру. Якщо все вийде, так як плануємо, вкластися маємо у два тижні.

Утім, як резонно зазначив на сесії депутат Григорій Порало, після встановлення комунальниками обмежувачів на в’їзді до Чирського потік автофур може спрямуватися через Велику Каратуль або через Гайшин-Дем’янці. У такому разі доведеться вжити додаткових заходів.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У Переяславі посеред дороги провалився автомобіль комунальників

Переяславські школярі стали чемпіонами України зі спортивного водного туризму

У Переяславі узгодили облаштування канатного парку

Напишіть коментар