28.03.2024
Коцюбинське

Ірпінську колонію продадуть в рамках програми приватизації  в’язниць

27 серпня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№ 132)», що знаходиться в смт Коцюбинське Київської області, – повідомляє Фонд Держмайна України.

Цей об’єкт виставляється на торги в рамках «великої приватизації»  в’язниць – спільного проєкту Фонду державного майна та Міністерства юстиції України.

Ірпінська колонія – непрацююча установа, яку закрили через зменшення кількості засуджених в Україні, але держава продовжує витрачати значні кошти на її утримання. Це близько 10 млн гривень на рік.

Броварську суддю ув’язнили на шість років з конфіскацією майна

Разом із тим, об’єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Установа знаходиться на відстані лише 6 км від столичної станції метро «Академмістечко». Майбутній інвестор також зможе забезпечити зручну логістику завдяки залізниці, що знаходиться поруч.

Ірпінський виправний центр межує з новим житловим комплексом, що, з одного боку, є ще одним аргументом на користь перенесення виправних закладів за межі населених пунктів, а з іншого – забезпечує інфраструктуру для потенційних проєктів на базі непрацюючої колонії.

До об’єкта приватизації підведені комунікації: водопостачання, каналізаційна система, система електропостачання здійснюється двома підстанціями: 700 та 490 кВт.

Загальна площа активу – 28141,7 м², розмір земельних ділянок – 8,3 га.

Більш детально про приватизацію «Ірпінського виправного центру» та його інвестиційний потенціал можна дізнатися, переглянувши тематичний відеоблог із заступником голови Фонду держмайна Тарасом Єлейком та заступницею міністра юстиції Оленою Висоцькою: https://bit.ly/3jmhk0Z

Стартова ціна окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)» на онлайн-аукціоні складає 110 105 794 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 26 серпня.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Ірпінськийвиправнийцентр #Коцюбинське #ФондДержмайнаУкраїни #МіністерствоюстиціїУкраїни

Фото Уніан та з мережі Інтернет

Схожі записи

Голова Коцюбинського отримує зарплату більше мера міста-мільйонника

Представники Коцюбинського влаштували скандал в облраді. Відео

В одній із ОТГ Київщини одразу після закриття сесії сталася бійка

1 коментар

В.К. 07.08.2021 о 21:04

Слимак жирний…

Відповіcти

Напишіть коментар