14.3 C
Київ
25.04.2024
Будівництво Київ

У Києві на Либідській площі забудовник знищив найстаріший будинок

На Либідській площі, між «Тарілкою» та ТРЦ Ocean Plaza руйнують рожевий будинок 1938 року, – повідомляє видання “Хмарочос” з посиланням на дослідника Києва Семена Широчина та юриста Мапи реновації Дмитра Перова.

Це найстаріший будинок на Либідській площі, розташований за адресою провулок Лужевського, 3. Будівля в стилі неокласицизм є прикладом парадного промислового будівництва. Поряд будують ТРЦ Ocean Mall.

Активісти викликали поліцію, але, за словами Перова, будівельники «послали (поліцейських) під три чорти і закрилися за парканом, що встановлено без картки на порушення благоустрою». Киянка Наталія Терещенко повідомляє, що «ковшем розбомбили фасад під час написання заяви слідчому».

«Чув про ці плани вже давно, але мені вперто доводили, що буде реставрація, і що я здіймаю зрадоньку. Тепер на площі немає жодного довоєнного будинку. Це сумно. І ми розуміємо, що це не остання втрата цього року», – коментує Широчин.

Будівлю продали з аукціону в межах малої приватизації у лютому цього року.

Архітектор Віталій Молочко розповів The Village Україна, що Вагіф Алієв мав намір купити будівлю, щоб реконструювати її та зробити там вхід до ТРЦ Ocean Mall. Компанія Алієва «Альдо» також орендує стилобатну частину «Тарілки».

Власником приміщення є ТОВ «Центр комерційних площ», яке, своєю чергою належить «Дармі Холдінгс Лімітед» Вагіфа Алієва.

 

Фото: facebook.com/camrador, privatization.gov.ua

Схожі записи

Суд постановив заарештувати осіб, які незаконно заволоділи майном ЖК “Чайка”

Київ повністю контролюють ЗСУ та тероборона

Сьогодні у Києві виступить перша скрипка Берлінської філармонії

2 коментарі

Марк 08.08.2021 о 23:43

А шо…:понаехавшему. Зебидлу пофиг Киев и всякая старая муть. Крушить – норм для зебыдла

Відповіcти
євгеній 08.08.2021 о 23:45

Кто, кто? Алиев? Наверное из запорожских казаков. Наверное из тех, кто добывали независимость украинской земле, создавали города, расстраивали государство. Герой, надежда нации. А как еще? Вот так взять и нахрен послать киевскую власть, разрушить историческое здание в столице и все за просто так? Да и на центральную власть тоже положил. не боится, не пуганый. Интересно, а как нам, которые все по закону и по закону. Понятно, что у нас на алиевых никакой управы нет, они проходят исключительно по беспределу. Ой, вспомнил, а у нас ведь каждый – президент. Пацаны, а кто тогда Алиев?

Відповіcти

Напишіть коментар