10.6 C
Київ
23.04.2024
Кримінал Міська рада Українка

В Українці політик обурився фактом продажу товару без чеку

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко в своєму дописі у фейсбуці розповів про пригоду, яка з ним сталася суботнім ранком на ринку в місті Українка.

“Суботній діалог. Місто Українка, Обухівський район. Ринок. Кіоск. Молода дівчина, років 25, продає цигарки. Вистояв чергу, купив два блоки, заплатив 950 гривень. До мене люди в черзі заплатили понад 3000 гривень. Жодних чеків/квитанцій, касовий апарат відсутній. Цигарки напевно теж ліві, без належних документів. Стою, чекаю. Дівчина кліпає очима, робить вигляд, що не розуміє. Діалог:
– Чому не фіксуєте продаж товару?
– А ми квитанцій не даємо, але якщо так уже дуже хочете – випишу Вам чек, але доведеться хвилин 10 зачекати.
– Ви розумієте, що не сплачуючи податки, Ви з пенсій, медицини, освіти крадете?
– А я до пенсії можу й не дожити…
– Мама Ваша дожила? Ви ж із її пенсії і з її лікування крадете? Можете це вдома сказати їй прямо в очі, не буде соромно?
– Скажу, не проблема…”

“Насправді – проблема і величезна. Коли в країні тисячі крадуть мільйонами, а мільйони крадуть тисячами, і триває це щодня, щомісяця, роками, навіть під час війни триває, то така країна – не має майбутнього. Патріотизм дійсний, не показний, насправді починається зі сплати податків. Усіма! І тисячами нагорі, і мільйонами внизу. Хто податків не платить – не є ні громадянином, ні патріотом, навіть коли щогодини гімн співатиме, завершуючи голосним Слава Україні!”, – продовжує Анатолій Степанович.

Новину жваво почали обговорювати як жителі Українки, так і просто прихильники політика:

Так, житель Українки Sergiy Poluektov, який в курсі місцевих реалій, вважає що: “Тимчасова кримінальна влада Українки контролює цей треш і має непогану долю”. А ексдепутат міськради Шевченко Олексій відразу запитує директора ринку в Українці Сергій Брусило: “Ви як керівник КП “Міський ринок м.Українка” та член виконавчого комітету Української міської ради можете прокоментувати це, адже податок з продажу підакцизних товарів йде до місцевого бюджету. Але якщо не має контролю, не має і податків, не має і наповнення місцевого бюджету Українська міська рада? Відповіді на це від Сергія Брусила, прогнозовано, не було…

А от дописувач Андрій Судак інформує ексміністра оборони України про наявні нюанси ведення вітчизняної підприємницької діяльності: “Анатолій Степанович, те що вам видали чек, ще не означає, що вони сплатили податки. Знаю магазини, які ведуть бухгалтерію (з автоматичною видачею чеків) в 1С для себе та для контролю своїх працівників, бо це просто зручно. Для податкової ті дані не призначені, а сума хабара під час перевірки запорука подальшого приховування доходів”. Підтвержує це і Олег Снаговський таких магазинів 99%…просто це знають лише ті, хто з цим зіштовхується….я про це вище і написав…все в нас так в країні на жаль працює…а керують нами і приймають Закони – теоретики, які не знають суті проблеми….і починається ця система від виробника, чи митниці до кінцевого споживача…

А от Roman Drobyazko слушно цікавиться у пана Гриценка чи проінформував він про порушення правоохоронні органи: “То ви заяву в поліцію написали?”, на що, замість простого “ні”, отримав розлогу відповідь справжнього політика Анатолія Гриценка: “Roman Drobyazko Ви справляєте враження розумної людини. ще раз пост прочитайте. він не про дівчину на ринку – про мільйони, які крадуть тисячами, і про тисячі, які крадуть мільйонами. не мільйони заяв треба писати. а створити умови треба, коли 1) податки платитимуть усі; 2) податки будуть використовуватися за призначенням і прозоро”.

“Київський регіон приєднується до думки Roman Drobyazko, який знову не залишив без відповіді коментар Анатолія Гриценка та написав, що: “в Європі кожен порядний громадянин подає скаргу коли бачить порушення. Починаючи з неправильного сортування сміття сусідом, неправильно вигулювання собак, порушення ПДР і закінчуючи несплатою податків на ринку. Може це і є найлегший спосіб наведення порядку?”

Раніше, інтернет-видання “Трипільський край” у публікації ДИРЕКТОР РИНКУ БРУСИЛО РОЗВИВАЄ БІЗНЕС ДЛЯ «СВОЇХ» повідомляло, що у вихідні дні торгівля на ринку часто відбувається поза межами ринку на не обладнаній території.

Але це не заважає директор ринку Сергію Брусилу офіційно отримувати кошти з кожного торгової точки на ярмарку по 60 грнивень”.
#КиївськийРегіон

Схожі записи

Працівникам Ірпінської міськради правоохоронці оголосили про підозру

У маршрутці пасажир принижував українців

В Ірпені з під конвою біля суду втік небезпечний ув’язнений

Напишіть коментар