8.4 C
Київ
18.04.2024
Кримінал

Екскерівнику Держгеокадастру Київщини Людмилі Приходько повідомлено про підозру

Колишнього керівника Держгеокадастру Київщини Людмилу Приходько* підозрюють у спричиненні 1,2 млрд грн збитків державі через незаконну передачу земель, – повідомляє Офіс Генеральної прокуратури. Зараз їй повідомлено про підозру за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, вона у 2019 році на посаді Головного управління Держгеокадастру у Київській області скасувала державну реєстрацію 323 га земель ДП «Агрокомбінат «Пуща-Водиця». В подальшому цю землю було внесено до земель запасу, розділивши по 2 га. Ділянки всупереч законодавству безпідставно були передані у приватну власність. Таким чином державним інтересам спричинено 1,2 млрд грн матеріальної шкоди.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній особі запобіжного заходу. Також перевіряються інші факти незаконної передачі у власність земельних ділянок державного підприємства на території Київської області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Про викриття незаконної діяльність у держгеокадастрі ще у жовтні 2019 року повідомляв тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук: “Продовжуємо позбавлятись від токсичних людей в держорганах. Сьогодні відсторонили від виконання обов’язків керівника Головного управління Держгеокадастру в Київській області Людмилу Приходько.

Держгеокадастр в Київській області — це клондайк для схематозників та всіх нечесних чиновників. На цю область припадає найбільше всього скарг від громадян про неправомірні дії з боку керівництва”, – написав тоді Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

Цього року до центрального апарату Держгеокадастру надійшли 1116 скарг. З них 420 – на діяльність Головного управління ДГК у Київській області. Це найбільший показник серед усіх областей. Київщина також є лідером за показником несвоєчасно розглянутих звернень громадян щодо надання дозволу на відведення земельних ділянок.

“Про свавілля в цій установі я знаю давно і не зі слів. Ще з часів роботи в Офісі президента я займався проблемою непрозорих схем розподілу земель. Один з найгучніших прикладів – держпідприємство “Пуща-Водиця”, – зазначив тодішній прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#Дергеокадастр #ПриходькоЛюдмила #ГончарукОлексій

Фото “АгроПортал” та з мережі Інтернет

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Схожі записи

У СпівДії відкинули свою причетність до викраденої у Києві гуманітарки

ДБР завершило розслідування вбивства 5-річного хлопчика поліцейськими у Переяславі

В Обухові судять мера міста Олександра Левченка. Відео

Напишіть коментар