8.7 C
Київ
18.04.2024
Верховна рада Кримінал Міська рада ОТГ Ржищів

«Повірите, мені пофіг» – народний депутат Анна Скороход на претензії жителів Ржищева

«Хоч повбивайтеся – мені все одно. Повірите, мені пофіг» – саме так народний депутат Анна Скороход прокоментувала претензії жителів Ржищівської ОТГ на відео ржищівської RTV. 

А звернулися  люди Ржищівської громади до нардепа з проханням припинити тиск на місцевих депутатів. «До наших депутатів приходять люди, які називаються вашими представниками і розказують за що треба голосувати» – проінформували народного депутата представники місцевої громади.  

Оксана Папіженко, депутат Ржищівської міської ради: «Я депутат вже третього скликання і перший раз зіткнулася з таким поняттям, як тиск та залякування. Тому що зайшла людина і каже, що «Якщо ти завтра так не зробиш, то післязавтра ти залишишся без роботи». Оці дві зустрічі, які відбулися зі мною напередодні сесій стосувалися того, щоб я голосувала за припинення повноважень секретаря Чорненької. Розмова з цією Тетяною була дуже неприємною. Ця дівчина представлялася, що вона є помічницею Анни Скороход. Я потім передзвонила помічникам Анни Скороход, які приїжджали до нас двічі раніше і попросила що, якщо вони посилали до мене людину з такими пропозиціями, то щоб більше вони мене н мучили і цих людей не посилали. Вони мені сказали, що у них є помічник Таня».

Серед тих, хто викликам депутатів на розмову, ніби упізнали і громадянського чоловіка Анни Скороход, але остання заперечила свою причетність, заявивши, що не може втручатися в роботу міської ради.

На слова секретаря Ржищівської ОТГ Христини Чорненької, що «Майже все місто с стояло на вухах. Приїжджала Тетяна, яка представлялася вашою помічницею», народний депутат відповіла: «У мене немає [помічника]Тетяни», а якщо хтось вам каже, що хтось когось «кришує» – це вам до Юзіка та криворізької п’ятірки», натякаючи на недавно оприлюдненний скандальний аудіозапис «ділових» перемовин нардепів з представниками правоохоронних органів у Кривому Розі.

Андрій Терещенко, депутат Ржищівської міської ради: «До мене зателефонувала людина, яка представилися Олексієм та запропонувала зустрітися в одному з місцевих барів з народним депутатом Анною Скороход. Я здивувався, чому саме у барі та запропонував зустрітися у міськвиконкомі. В результаті, зустрілися ми у парку, де до мене підійшов, як я пізніше зрозумів, Олексій Аляпін – громадянський чоловік нардепа Анни Скороход. З ним був ще Роман, який представився співробітником СБУ. Від своїх колег-депутатів я пізніше дізнався, що до них приходили розмовляти на роботу та дзвонили по телефону з прямими погрозами. Неначе, як у 90-ті залякування відбуваються.

Люди, які змушували депутатів Ржищівської міської ради проголосувати за дострокове припинення повноважень секретаря ради Христини Чорненької, представлялися помічниками народного депутата України Анни Скороход.

Іван Різніченко, депутат Ржищівської міської ради: «Два рази намагалися вмовляти як саме треба голосувати. Тиск був прямий. Були і інші дзвінки, обіцяли неприємності по роботі. Я так розумію, народний депутат це все підтримує, якщо її помічники дозволяють собі розмовляти в такій нахабній формі.

Віктор Ремез, депутат Ржищівської міської ради: «Прийшли до мене у кабінет. Була Тетяна і, начебто, чоловік Скороход. Намагалися маніпулювати тим, що, начебто вже всі депутати погодилися і залишився лише я. Обіцяючи проблеми і мені, і колективу пропонували піти у них на поводу. Я відмовився продовжувати цю розмову».

Відео та фото матеріали надані Ржищівською RTV

 

Схожі записи

У Броварській міськраді вимагають перевірити платіж на 6 млн гривень

Поліція Обухова розшукує осіб, які скалічили птахів

Після виграного суду активістці спалили авто. Ірпінь

Напишіть коментар