11.5 C
Київ
26.04.2024
Бортничі Кримінал

Суд відмовив ДБР у арешті техніки, яка намиває пісок у Бортничах

Київському регіону“ стало відомо, що слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Аббасов Н.В. залишив без задоволення клопотання Державного бюро розслідувань про передачу речових доказів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

В рамках справи № 761/8947/21 відкрито провадження, яке внесене до ЄРДР 21.11.2016 за № 42016100000001146, за підозрою голові правління AT “Гідромеханізація” Колодзяну Юрію Дмитровичу (ОСОБА_1) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 240 КК України.

Юрій Колодзяний з 2016 по 2020 роки був депутатом Вишгородської міської ради

Суть справи полягає в тому, що відповідно до висновку експерта КНДІСЕ річна потужність кар`єру по видобутку пісків Бортницького родовища становить 552,0 тис. м3. А як було встановлено слідством, АТ Гідромеханізація реалізувало іншим суб`єктам господарювання у 2017 році 162,265 тис. тон піску, видобутого на Бортницькому родовищі, а у 2018 році реалізувало 1492,746 тис. тон піску, також видобутого з цього родовища.

слідчі встановили, що реалізація піску утричі перевищувала розрахункову потужність кар’єру

10 грудня 2019 року Першим заступником Генерального прокурора Каськом В.В. повідомлено про підозру голові правління AT “Гідромеханізація” Колодзяну Юрію Дмитровичу (ОСОБА_1) у заволодінні шляхом зловживання своїм службовим становищем чужим майном в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5ст. 191 КК України.

Висновком експертизи встановлено, що сума збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами в результаті видобутку АТ Гідромеханізація з Бортницького родовища (кар`єр № 7 у Дарницькому районі міста Києва) та реалізації у 2017-2018 роках будівельного піску становить 626 321 353 (шістсот двадцять шість мільйонів триста двадцять одна тисяча триста п`ятдесят три) гривні 67 копійок.

Як встановлено правоохоронцями під час огляду, незаконне видобування піску з Бортницького родовища кар`єру №7 у Дарницькому районі міста Києва здійснювалося з використанням спеціалізованої техніки та устаткування, а саме: трактор ЧТЗ з краном; трактор ЧТЗ; кран МТТ 16А (вантажністю 10т); малий буксирний катер БМК-130; земснаряд Гідромеханізатор-1; автомобіль УАЗ ; трактор ЧТЗ; трактор ЧТЗ; та кран. Крім того, у ході проведення огляду спеціалістом визначено об`єм насипів піску, видобутого шляхом намиву, що на час проведення огляду знаходились на земельних ділянках, орендованих АТ Гідромеханізація , який становить 261 978 м.куб.

Далі ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м.Києва від 19.11.2020 у справі № 761/37013/20 накладено арешт на земснаряд та насипи піску, – що на праві власності належать АТ Гідромеханізація (ідентифікаційний код юридичної особи 04628646) у вигляді заборони відчужувати та розпоряджатися вказаним майном – АТ Гідромеханізація, в порушення зазначених заборон, здійснювало відчуження арештованого майна – піску, що підтверджується зверненнями громадян до Офісу Генерального прокурора та повідомленням до органів Національної поліції України.

Новою ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва Аббасова Н.В. передачу речових доказів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, залишено без задоволення.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #ДБР #намив_піску #кримінал

 

Схожі записи

Майно депутатки міськради Українки Тетяни Ягодзинської заарештовано у рамках кримінального провадження

У Гостомелі у багнюці застрягла машина, яка незаконно зливала нечистоти

У Борисполі чоловік побив лікаря швидкої допомоги

Напишіть коментар