8.7 C
Київ
28.03.2024
Держекоінспекція

50 млн збитків від сміттєзвалищ нарахували на Київщині

Близько 50 мільйонів гривень збитків розраховано Держекоінспекцією за розміщення несанкціонованих сміттєзвалищ на території Київської області. Такі результати перевірок, здійснених ДЕІ за дорученням Прем’єр-міністра України – розповів Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Наразі ДЕІ здійснила заходи контролю на 5 суб’єктах господарювання та органах місцевого самоврядування з 57 запланованих. Це:

  • КП «Згурівський комбінат комунальних підприємств»;

  • Житлово-експлуатаційна контора Баришівської селищної ради;

  • Баришівська селищна рада Київської області;

  • ПрАТ «Київспецтранс» (полігон побутових відходів № 5 та № 6);

  • Вишгородське районне комунальне підприємство «Комунальник».

Під час перевірок було виявлено низку екологічних порушень, в тому числі захоронення відходів на сміттєзвалищах без відповідних проектів та дозвільних документів», – деталізував Андрій Мальований.

Окрім того, ДЕІ направила позовну заяву до суду щодо бездіяльності Баришівської селищної ради Київської області у сфері поводження з відходами та з вимогою вжити заходи для усунення несанкціонованих сміттєзвалищ.

«Підставою для проведення таких масових перевірок на Київщині стали дані супутникового моніторингу, який здійснюється Держекоінспекцією спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Державним космічним агентством України. На знімках із супутника було виявлено 80 несанкціонованих сміттєзвалищ із загальною площею понад 900 гектарів. Це дорівнює площі приблизно 130 озер Синевир», – зазначив Андрій Мальований.

Він підкреслив, що сміття із нелегальних звалищ, в тому числі з токсичними та небезпечними речовинами, забруднює ґрунти, підземні водоносні горизонти, стає причиною пожеж, а також потрапляє в річки, які розносять відходи по всій України.

«Саме тому Держекоінспекція здійснює численні перевірки та надає приписи щодо усунення несанкціонованих сміттєзвалищ. Це дозволяє локалізувати проблему та запобігти масштабним негативним наслідкам для довкілля та людей», – додав Андрій Мальований.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #ДБР #намив_піску #кримінал

Схожі записи

Розпочато перевірку найбільшого забруднювача повітря на Київщині

Екологічний геноцид у селі на Обухівщині. Відео

На птахофабрику біля Василькова завітала Державна екоінспекція

Напишіть коментар