18.7 C
Київ
25.04.2024
Волонтерство Кримінал

У СпівДії відкинули свою причетність до викраденої у Києві гуманітарки

Махінації з гуманітарною допомогою, завдяки якій зараз виживають тисячі українців, надзвичайно болюча тема. Але ще найгірше те, що відповідальність за таке безчинство злочинці несуть вкрай рідко.

“Київський регіон” одним з перших розповів про цю ганебну ситуацію: покинута гуманітарна допомога від Японії та Польщі, Азербайджану, Великобританії та інших країн зберігається на складі у Києві з весни минулого року. Пакунки з військовою амуніцією, продуктами, медичним обладнанням іноземці відправляли безкоштовно. Але десятки фур іноземної допомоги застрягли в столиці.

Орендарі від коментарів

поки відмовляються

На складах лежать тони. Продукти харчування гниють і псуються, військова амуніція припадає пилом. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Нині силовики працюють на складах з ухвалою суду. Орендарі, які намагалися вивезти все, що у сховищах, від коментарів поки відмовляються.

У Києві знайшли вкрадену гуманітарку із-за кордону

Відома громадська діячка Таісія Гайда з ГО “Автомайдан Вінниччина” також обурилася, що на складі можна побачили вкрадену військову амуніцію та задала стосовно цього питання Юліані Назо, телефон якої чітко видно на одній з коробок на фото поруч з написом “Співдія Хаб Одеса”.

Згідно даних компанії YouControl, номер телефону +380637647285 на фото зі статті дійсно належить Назо Юліані Олександрівні з ГО “Молодіжна рада Одеської області”, а на своєму акаунті у фейсбуці вона зазначена як керівник “СпівДія Хаб Одещина”.

Юліана Назо відповіла у коментарях під постом Таісії Гайди, що “так само занепокоєні й обурені даним інцидентом [викраденням гуманітарної допомоги у Києві – – ред.] та сподівається, що обставини будуть встановлені якнайшвидше.

Також пані Назо розповіла про нюанси обліку продукції ці складів фонду у CRM-системі та заявила, що “даний вантаж [зі скандального складу у Києві – ред.] не було доставлено до наших складів чи хабів і заведено в облікову систему” (повний текст відповіді нижче).

Таісія Гайда на це лише ввічливо порадила Юліані періодично направляти запити на митниці щодо декларацій, щоб перевірити всі вантажі, які були оформлені на фонд.

А от Руслан Сидорович був більш категоричний і нагадав Юліані Назо, що “Фонд “СпівДія” з перших днів впровадив в роботу CRM-систему, що дозволяє всій команді прозоро вести облік гуманітарної допомоги та бачити кожну людину, якій допомогли”.

Редакція “Київського регіону” дуже сподівається, що дії правоохоронці по розслідуванню будуть максимально оперативними і всі причетні до розкрадання гуманітарної допомоги у воєнний стан таки понесуть справедливе покарання.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

У Миронівці аграрна компанія зливає небезпечні відходи виробництва людям у городи. ВІДЕО

Схожі записи

СБУ викрила злочинців на митному посту в Міжнародному аеропорту «Бориспіль»

Лікарня у Таращі отримала чергову гуманітарну допомогу

Обличчя квартирних злодіїв потрапили на відео у будинку на Київщині

Напишіть коментар