24.07.2024
Вороньківська ОТГ

На Бориспільщині реєстратор Держгеокадастру намагався вкрасти 2 га землі

Поліція Київської області викрила незаконну оборудку з землею, до якої причетний державний кадастровий реєстратор Головного управління Держгеокадастру у Київській області та директор одного з підприємств, повідомляє пресслужба поліції Київщини.

Завдяки спільній махінації, вони зареєстрували нову земельну ділянку, перемістивши її у центр села Вороньків, що на Бориспільщині. Стверджують, парочка зробила все, щоб вивести більше 2 гектарів земель із розпорядження громади.

Як встановили працівники слідчого управління поліції Київщини, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, що директор одного із підприємств Київщини звернувся до реєстратора з заявою. Він просив “… внести виправлені відомості до Державного земельного кадастру” стосовно суміжних землевласників (землекористувачів), місця розташування земельної ділянки (адреса, координати), категорії та цільового призначення земельної ділянки, складу угідь, виду використання, інформації про власника, кадастрового номеру тощо.

Реєстратор виправлення вніс. Як результат, була сформована та зареєстрована нова земельна ділянка в центр села Вороньків площею понад 2 га, що належала приватній особі, а не громаді. Проводячи досудове розслідування, слідчі забезпечили повернення згадуваної земельної ділянки Вороньківської селищній територіальній громаді.

Реєстратору повідомили, що його підозрюють в порушенні ст. 362 ККУ (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї). Йому загрожує покарання або у вигляді штрафу (від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), або виправні роботи на строк до 2-х років.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Вороньків #Бориспільський_район

Фото поліції Київщини

Схожі записи

На вотчині скандального Паши-Мерседеса священників агітують перейти до ПЦУ

У Вороньківській ОТГ передумали продавати лікарню у Борисполі

На сесії Вороньківської громади сталася бійка. Відео

Напишіть коментар