2.1 C
Київ
20.04.2024
Вороньківська ОТГ Релігія

На вотчині скандального Паши-Мерседеса священників агітують перейти до ПЦУ

У селі Вороньків, де під цілодобовим домашнім арештом перебуває ієрарх УПЦ московського патріархату та колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло Лебідь керівництво громади провело зустріч зі священнослужителями місцевих церков.

Вороньківська сільська територіальна громада є однією з найбільших сільських громад на Київщині, до якої входить десять населених пунктів. На її території діє шість церков московського патріархату – у селі Вороньків, селі Головурів, селі Проців, селі Кийлів, селі Сошників та селі Мирне.

Лише одна церква у селі Мирне зараз відноситься до Православної церкви України. Тож, на зустрічі церковникам запропонували змінити конфесійне підпорядкування, вийти з Московського патріархату та перейти до Православної церкви України.

Слід зауважити, що на зустріч з шести московських церков прийшло лише три священники. Із цих трьох чітко виражену проукраїнську позицію має лише один. Решта священників продовжують переконувати, що вони українська церква і ніякого стосунку не мають до московської церкви, бо порвали з нею у травні минулого року.

В той же час, священники не проти перейти до ПЦУ, але якщо так вирішить громада. А самі перейти не наважуються, бо, як сказав на зустрічі один з них: “ми боягузи“.

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

На відео один з проєктів відновлення Бородянки – реконструкція місцевого інклюзивно-ресурсного центру, який реалізується посольством Швейцарії в Україні спільно з проєктом DECIDE :

Сьогодні центр надає послуги для більш як 200 дітей з особливими освітніми потребами. Їхня кількість постійно зростає через війну. Щоб надавати якісні послуги в таких умовах, проєкт DECIDE організував для фахівців ІРЦ програму підвищення кваліфікації. Так, 21 фахівець (консультант) ІРЦ із Бородянської територіальної громади та сусідніх громад успішно пройшли програму «Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у територіальних громадах, що постраждали від війни».

Про роботу Київської обласної екстреної медичної допомоги у режимі 24/7, про важкі приклади спілкувалися працівники екстреної допомоги з окупантами  дивіться в інтерв’ю журналіста “Київського регіону” Євгена Цяпенка.

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

Екскерівника Держрибагентства Київщини Мухіна підозрюють у злочині

Жителів Фастова сколихнула інформація стосовно майбутнього місцевої районної лікарні. ВІДЕО

Схожі записи

Відбувати домашній арешт митрополит Павло буде на Бориспільщині

На Київщині почалося святкування єврейського свята Хануки

ПЦУ опублікувала дати свят за новим церковним календарем

Напишіть коментар