2.6 C
Київ
20.04.2024
Переяслав

У Переяславі ще одне підприємство хоче видобувати пісок на Дніпрі

На сесії Переяславської міської ради депутати розглянули питання “Про надання погодження на отримання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю “Кардікс Ван”, – повідомляє Інформатор.

Директор підприємства, зареєстрованого в Києві, Олександр Фоменко написав клопотання, яке надійшло до міської ради 17 травня. Йдеться про отримання дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску ділянки, яка розташована за 2 кілометри на південний схід від Переяслава по затоці на північ від Канівського водосховища. На сесії пояснили, що це в затоці Куряче горло. Площа ділянки – 555,2 га.

У Дніпрі біля Переяслава

київське підприємство

хоче добувати пісок

Земельна комісія цей проєкт рішення не підтримала, але голова міськради Вячеслав Саулко сказав, що питання не повністю вивчили та проаналізували:

– Підприємство хоче зайнятися видобутком піску, а саме очищенням річки Дніпро. Чому вони сюди заходять? Бо планується будівництво об’їзної дороги Переяслава, там буде потрібен пісок. Коли вони братимуть звідти пісок, то очистять фарватер, щоб могли катери ходити, самі береги, де це необхідно, і головне, є можливість отримати достатню кількість піску, щоб забезпечити Переяслав для підсипки вулиць взимку.

саме з цим підприємством ми домовилися, вони готові пускати сюди техніку – саулко

Депутат Сергій Шаменко запропонував залучити це підприємство також до очищення річки Альта. Саулко сказав, що безумовно так і зроблять, коли укладатимуть угоду з ТОВ “Кардікс Ван”.

– Альта має стати гордістю та візитівкою Переяслава, – зазначив міський голова. – Так воно й буде, мине буквально рік. Ми вже вивчали, що там потрібно робити. Найбільша глибина Альти зараз до одного метра – це біля вулиці Шкільної, біля “Магніта” – 15-20, щонайбільше 50 сантиметрів. Влітку під час спеки там просто катастрофа – гниє, смердить. Треба поглибити дно щонайменше до 3-4 метрів. І саме з цим підприємством ми домовилися, вони готові пускати сюди техніку. А ми йдемо їм на поступки (бо не хотіли впускати немісцевих до Дніпра) й дозволяємо видобувати пісок. Якщо ми їм зараз відмовимо, то в Бориспільському районі Дніпра ще достатньо, вони підуть працювати деінде.

Однак цей процес не такий швидкий та простий, як може здатися. Перший заступник міського голови Анатолій Фесенко пояснив, що це лише дозвіл на погодження та отримання спеціальних документів:

– Це перший етап. Після цього вони мають ще отримати відповідне погодження від сесії Бориспільської районної ради. Потім розробляються дозвільні документи, проєкти, вивчається геологія, скільки там є піску, наскільки можна заглибитися. Згодом ми вже будемо це все окремо погоджувати.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Депутати міськради Переяслава підтримали цей проєкт рішення. “За” проголосував 21 обранець із 27.

Матеріал підготовлено Віталієм Усиком для порталу Інформатор.

Фото “Київського регіону” та з мережі Інтернет

Схожі записи

У Переяславі відновили культову локацію над Дніпром. ВІДЕО

У Переяславі суд відмовив прокуратурі визнати недійсним надання земельної ділянки у Хоцьках

У Переяславі розмістили вуличні шафи з теплим одягом

Напишіть коментар