29.03.2024
Переяслав

Заповідник Переяслава хочуть назвати іменем Михайла Сікорського

НІЕЗ “Переяслав” імені Михайла Сікорського. Так хочуть назвати наш заповідник, повідомляється у матеріалі на сайті Інформатор.

На черговій сесії міської ради депутати мають проголосувати за те, щоб надіслати звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо просвоєння Національному історико-етнографічному заповіднику “Переяслав” імені Михайла Сікорського. Тобто пропонують такий варіант назви: Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав” імені Михайла Сікорського. У самому заповіднику вже оголосили про громадські слухання щодо цього.

Пропозиції та зауваження прийматимуть

до 1 червня цього року.

У обгрунтуванні, яке надішлють до Міністерства, зокрема, йдеться таке: “У 1951 році М.І. Сікорський був призначений на посаду директора Переяслав-Хмельницького історичного музею (нині Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”). За шістдесят років подвижницької праці Михайло Іванович зробив вагомий внесок у дослідження історії та культури древньої Переяславської землі та створив унікальний музейний комплекс – Переяславський державний історико-культурний заповідник. У 1999 році Заповіднику надано статус національного (Указ Президента України від 01.06.1999 №598), а М.І. Сікорського призначено на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав”. З квітня 2008 року по 27 вересня 2011 року Михайло Іванович був почесним генеральним директором Заповідника, тобто до останнього дня свого життя”.

Присвоєння імені Михайла Сікорського заповіднику стане виявом поваги до видатного науковця, музейника, Героя України та вшануванням його пам’яті

Присвоєння імені Михайла Сікорського заповіднику стане виявом поваги до видатного науковця, музейника, Героя України та вшануванням його пам’яті. Вочевидь, процес перейменування хочуть завершити до 27 вересня, десятих роковин пам’яті Сікорського. У обгрунтуванні також зазначили, що не залишилось близьких родичів Сікорського (дітей, вдови, батьків, рідних братів та сестер), тому присвоєння його імені заповіднику не потребує їхньої письмової згоди.

Нагадаємо, МОН оголосило конкурс на зайняття посади ректора Університету Григорія Сковороди у Переяславі. Що потрібно, щоб взяти участь.

Автор матеріалу Віталій Усик

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі: Суд ухвалив повторну балістичну експертизу

У Переяславі посеред дороги провалився автомобіль комунальників

У суді по справі вбивства Кирила Тлявова заслухали керівника поліції

Напишіть коментар