11.5 C
Київ
25.04.2024
Кримінал Українська ОТГ

Суд визнав недійсним рішення Української міської ради

Сьогодні Київська обласна прокуратура повідомила, що у власність Громади міста Українка повертається земельна ділянка під «дубами», – інформує голова ГО “Трипільський крайЄвген Цяпенко та нагадує, що саме його організація була ініціатором звернення до СБУ стосовно незаконних дій секретарки міськради Українки Тетяни Кучер та її радника Левана Дарсанії у ситуації з передачею земельної ділянки «на дубах».
Встановлено, що рішенням Української міської ради Обухівського  району в 2018 році зазначену земельну ділянку було безкоштовно передано у приватну власність ОК «ЖБД» «Дніпровський» для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.
Цяпенко Євген дякує “професіоналізму співробітників Обухівського відділку СБУ, сподіваючись що справедливі вироки отримають усі причетні до цієї шахрайської оборудки” та вважає, що це може стати гарною наукою “всім хто голосував тоді і тим хто планує нові дерибани землі в Українській ОТГ”.
Історія з будівництвом на цій земельній ділянці має давню негативну історію, в якій ще потрібно розібратися правоохоронним органам

Як повідомили джерела «Київського регіону» у правоохоронних органах, дане рішення суду є лише відокремленим господарським епізодом кримінальної справи, в рамках якої ще тривають судові процеси. Головні фігуранти цієї кримінальної справи – екс в.о. мера Українки Тетяна Кучер та Леван Дарсанія. Звинувачення їм пред’явлені згідно ст.191 ч.5 Кримінального Кодексу України.

дане рішення суду є лише відокремленим господарським епізодом кримінальної справи, в рамках якої ще тривають судові процеси

Кримінальна історія цього будівництва почалася ще у 2016 році, коли в Українку  було нагнано три десятка тітушок які, по команді представника забудовника, здійснювали незаконні та агресивні дії проти місцевих мешканців. Тобто, і забудовник і влада м.Українка (яка дала дозвіл) хотіли чітко показати хто в місті господар.

Проте, за позицією прокуратури, дане рішення  суперечить чинному законодавству України, оскільки під час заснування житлово-будівельного кооперативу було порушено порядок його створення (ст.41, ч. 3 ст. 123, ч.2 ст. 134 Земельного кодексу України). Разом з тим, органами прокуратури встановлено що зазначена земельна ділянка частково накладається на землі водного фонду України, це свідчить про відсутність у органу місцевого самоврядування повноважень на відведення її у приватну власність.

прокуратура встановила, що зазначена земельна ділянка частково накладається на землі водного фонду України

Реагуючи на виявлені порушення, окружною прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з метою визнання недійсним рішення Української міської ради щодо передачі земельної ділянки у приватну власність. Суд задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Рішенням суду задоволено позовні вимоги Обухівської окружної прокуратури, щодо повернення земельної ділянки вартістю 12,5 млн. грн у комунальну власність територіальної громади міста Українка.
суд визнав недійсним
рішення Української міської ради

Нагадаємо, що в рамках аналогічної кримінальної справи по ЖБК “Кальміус” стосовно дій мера Обухова Олександра Левченка та депутатів Обухівської та Української міської ради також вже відбуваються судові засідання.  “Київський регіон” вже писав, що: «Протиправний механізм організували міський голова разом із керівниками земельного та юридичного відділів, членами виконкому міськради та депутатом ще однієї міськради області», а рішенням суду навіть заарештовувалося майно мера Обухова Олександра Левченка.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Власник агрофірми на Київщині звинувачує колишню директорку у криміналі

У Бучі жорстоко побили іноземця, який орендує у місті житло

Суд у Києві покарав чоловіка, який купував дані клієнтів ПриватБанку

Напишіть коментар