8.4 C
Київ
19.04.2024
Київська обласна рада Кримінал

На суді про вбивство дитини депутата Київщини показали звідки стріляв кілер

У Шевченківському суді Києва 16 червня демонстрували відео слідчого експерименту в справі про вбивство трирічного сина колишнього депутата Київської облради Вячеслава Соболєва, – повідомляє «Судовий репортер».

Слідчий експеримент з метою з’ясування траєкторії польоту кулі проводився з 10 до 11 вечора того ж дня, коли сталася трагедія. Поліція залучили до слідчого експерименту свідка – водія, який випадково опинився поряд із машиною Соболєва у момент пострілу.

З урахуванням показань свідка та даних камер відеоспостереження слідчі розмістили автівки депутата і свідка поблизу ресторану «Маріо» в центрі Києва (вул. Льва Толстого, 14) так, як це мало бути в момент стрільби.

Якомога точніше з’ясувавши положення машини потерпілих слідчі стали з’ясовувати, звідки стріляли. Куля залишила дірку в вікні біля сидіння водія, а далі залишила слід на підголовнику переднього сидіння справа від водія.

Для слідчого експерименту використовують лазерну указку і моделюють політ кулі. Лазер вказує напрямок руху на будівлю на рівні 2-поверхів. На верхніх поверхах будівлі працював готель «Fire Inn».

Близько опівночі слідчі розпочали обшук у готелі, що тривав 2,5 години. Відео цього обшуку дослідять у наступному засіданні.

За матеріалами справи, обвинувачений Лаврега розмістився лежачи на балконі номера готелю і прицільно вистрелив по автомобілю. Депутат Соболєв сидів на місці водія і отримав легке тілесне ушкодження в задню частину голови, а малолітній Олександр на пасажирському сидінні позаду – був поранений смертельно.

Андрій Лаврега і Євгеній Семенов, хлопці 21 і 20 років, колишні добровольці військових дій на Донбасі. 1 грудня 2019-го вони нібито вчиняли замах на життя батька – Вячеслава Соболєва – але промахнулись і жертвою став син.

Адвокати з приводу цих доказів будуть висловлюватися у наступних засіданнях. Двоє обвинувачених утримуються під вартою.

У грудні 2020-го в судовому засіданні обвинувачений Лаврега частково визнав провину. Він підтвердив, що натискав на спусковий гачок. Однак запевнив, що не хотів вбивати чи калічити Соболєва-старшого, а йшлося тільки про залякування.

1 вересня 2020 суд затвердив угоду про визнання винуватості з Олександром Раєвим, який допоміг Лаврезі і Семенову сховатися після вбивства.

26-річний громадянин Росії чеченського походження Юсуп Абуєв підозрюється як організатор злочину. Він виїхав до Росії в листопаді минулого року ще до замаху на Соболєва і оголошений у розшук.

Поліція розслідувала декілька версій замаху на Соболєва-старшого і пов’язувала інцидент із його бізнесовою діяльністю. Сам потерпілий назвав кілька прізвищ осіб, які, на його думку, можуть бути причетні до злочину. У списку були колишні судді Вищого господарського суду Віктор Татьков і Артур Ємельянов, які начебто відібрали бізнес у Соболєва.

Офіційно замовника злочину правоохоронці так і не назвали.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Матеріал підготовлено спеціально для видання “Судовий репортер”

Фото видання “Судовий репортер”

Схожі записи

Президент Національної академії аграрних наук підозрюється у хабарі

Журналіст видання “Слово і Діло” заявляє про тиск правоохоронців

У депутата Київської облради виявили паспорт громадянина росії

Напишіть коментар