7.7 C
Київ
18.04.2024
Міська рада Обухів

Верховний суд остаточно підтвердив незаконність рішення Обухівської міськради

Наприкінці 2019 року на Служба безпеки України викрила посадових осіб Обухівської міської ради на незаконному відчуженні земельної ділянки, яка належить до комунальної власності, що завдало державі збитків на суму понад 4 млн гривень. Тоді повідомлялося, що: «Протиправний механізм організували міський голова разом із керівниками земельного та юридичного відділів, членами виконкому міськради та депутатом ще однієї міськради області».

Судовий процес тривав більше року, а остаточну крапку в ньому нещодавно поставив Верховний суд України. 18 березня було оприлюднена Постанова цього суду, яка є остаточною і оскарженню не підлягає – земельна ділянка повернута у власність Громади Обухівської ОТГ.

Здійснені протиправні дії були внаслідок рішення Обухівської міської ради від 27.04.2018 № 804/9-34-VII по затверджено проект землеустрою та передачі у власність ОК “ЖБК “Кальміус” земельну ділянку площею 1,1489 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, кадастровий номер 3223110100:01:015:0064, розташовану за адресою: мікрорайон № 3, м. Обухів, Київська область.  На підставі зазначеного рішення державним реєстратором виконкому Обухівської міської ради 04.05.2018 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право власності на земельну ділянку площею 1,1489 га з кадастровим номером 3223110100:01:015:0064 за ОК “ЖБК “Кальміус” (індексний номер рішення 40988791).

За даними системи YouControl, житлово-будівельний кооператив “Кальміус” був створений 24 травня 2016 року. Його керівником та засновником є Сергій Григорович Федоров. Серед засновників також Леоніда Аполінаріївна Бородай, Тетяна Сергіївна Курілєх та Анжеліка Вікторівна Пономаренко.  Засновниця кооперативу Леоніда Бородай вказана як основний замовник у державних закупівлях навчального закладу “Професійний ліцей міста Українки”. Слідством також встановлено, що до міськради були надані неправдиві відомості щодо учасників кооперативу. По документам учасниками кооперативу було 937 осіб, з яких майже 19% – учасники бойових дій, 49% – вимушено переселених осіб, і 32% – інші категорії населення.  До листопада 2016 року керівником кооперативу була Тетяна Михайлівна Ягодзінська.      Вона є депутатом Української міської ради Обухівського району від об’єднання “Самопоміч”. Раніше Ягодзінська була учасницею скандалу навколо кооперативу “Стугна” у місті Українка, який продавав житло за ринковою, а не пільговою ціною.

Сам мер Обухова Олександр Левченко, на майно якого рішенням суду накладався арешт, так коментував дії правоохоронців “Напевно, комусь було дуже вигідно саме зараз вигадати злочинну складову в діях депутатів та моїх особисто. Але, незважаючи на всі обставини, ми будемо боротися за Обухівську громаду, за кожного її мешканця. Певен – справедливість буде відновлено”.

Але Верховний суд погодився з висновком експертів за результатами проведення комплексної судової оціночно-земельної експертизи та експертизи з питань землеустрою від 13 листопада 2019 року, що умисними незаконними діями територіальній громаді міста завдано збитків на загальну суму 4,13 млн грн.

Підписуйтеся на «КИЇВСЬКИЙ РЕГІОН» у Telegram: http://surl.li/pqla

#Київський_Регіон

Схожі записи

Обухівському тербату терміново потрібна автівка на фронт

Верховний суд підтримав претензії обухівчанки до ДАБІ та забудовника

У Голоса є три кандидати на посаду мера Києва

Напишіть коментар