5.6 C
Київ
19.04.2024
Служба безпеки України

СБУ викрила високопосадовців на оборудках з пальним

СБУ викрила високопосадовців Державного спеціалізованого підприємства на оборудках з пальним

Служба безпеки України викрила корупційну схему на закупівлях у Державному спеціалізованому підприємстві «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами». Оборудка завдала державі збитки на чверть мільйона гривень, – повідомляє прес-служба ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

За попередніми даними слідства, високопосадовці держпідприємства організували протиправний механізм виведення у тінь бюджетних грошей. Під час проведення публічних закупівель дизельного палива для вантажного автотранспорту учасники схеми необґрунтовано завищували його вартість і зменшували фактичний обсяг.
У межах кримінального провадження правоохоронці вилучили відповідну документацію і залучили до її вивчення спеціалістів Північного офісу Держаудитслужби, які встановили суму завданих збитків.
Наразі одному з колишніх керівників держпідприємства та його заступнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання мір запобіжного заходу.
Триває досудове слідство для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми.
Викриття проводилось спільно зі слідчими Оболонського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом Оболонської окружної прокуратури м. Києва.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

СБУ розглядає кілька версій щодо падіння гелікоптеру

До московських попів у Борисполі навідалася СБУ

У Борисполі затримано проросійського пропагандиста

Напишіть коментар