9.6 C
Київ
16.04.2024
Служба безпеки України

На Київщині СБУ викрила керівника військового квартирно-експлуатаційного відділу ЗСУ

Служба безпеки України викрила начальника одного з квартирно-експлуатаційних відділів Збройних Сил України, дислокованих на території Київської області, який підозрюється у розтраті бюджетних грошей на теплопостачанні до військкомату.

За попередніми даними слідства, посадовець оформив з представниками місцевої приватної компанії договір про надання комунальних послуг для військового комісаріату, згідно з яким підприємство мало постачати тепло до будівлі військового об’єкта в опалювальний період.

Скориставшись відсутністю у приміщенні військкомату датчика використаної теплової енергії, фігурант штучно завищив обсяги отриманих послуг.

Протиправна діяльність посадовця призвела до втрат бюджету на понад 300 тисяч гривень.
Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.
Викриття незаконних дій проводилось спільно зі слідчими Білоцерківського відділу поліції ГУ НП у Київській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Білоцерківського гарнізону та Офісу Генпрокурора.

Схожі записи

У Києві судитимуть за розтрату директора комунального підприємства

Затриману на Київщині колаборантку засуджено до 8 років

У Василькові та Обухові СБУ знайшла 6 підпільних гральних закладів

Напишіть коментар