11.5 C
Київ
25.04.2024
Броварська ОТГ

В Княжичах та Требухові планують провести аудит земель

На земельній комісії Броварської міської ради депутати приділили чимало уваги «земельним питанням» Княжичів та Требухова, повідомляється на сайті “Громадського ревізору”.

Зокрема, Алла Кальніченко, представник «Експертного центру права» підкреслила: «Приблизно 15% земель в Княжичах та Требухові є «проблемними». Так, до цих відсотків належить «відумерла» спадщина. Це такі землі, які після смерті власника не були передані у власність спадкоємцям. Також до цієї цифри відносяться ділянки, які неправомірно Держгеокадастром зареєстровані як державні».

Тож члени земельної комісії вказали на необхідність проведення аудиту земель Княжичів та Требухова з метою виявлення «проблемних» ділянок. На аудит кожного населеного пункту знадобиться близько 30 днів. Також у планах – повноцінна інвентаризація земель.

На аудит кожного населеного пункту знадобиться близько 30 днів

Крім того, з числа депутатів була створена робоча група, яка буде вивчати правомірність виділення земельних ділянок та ухвалення інших «земельних рішень» у Требухові та Княжичах за період з 2017 по 2018 роки. У випадку виявлення правопорушень, відповідні рішення колишніх сільських рад будуть оскаржувати в судовому порядку.

 

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

На сесії Броварської міськради планують скасувати генплан Княжичів

У Броварському районі побудують потужну птахофабрику

Під Броварами розпочалися військові збори резервістів району. Фото

Напишіть коментар