7.6 C
Київ
19.04.2024
Бориспіль Кримінал Служба безпеки України

СБУ викрила злочинців на митному посту в Міжнародному аеропорту «Бориспіль»

Служба безпеки України викрила схему системного вимагання хабарів посадовцями митного посту «Аеропорт Бориспіль».

За даними досудового слідства, організували протиправний механізм двоє головних державних інспекторів митного посту, яких «прикривав» співробітник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії, – повідомляють у ГУ СБУ у м.Києві та Київській області.

Зловмисники вимагали гроші з пасажирів за не створення штучних перешкод під час проходження митного контролю. За нібито понаднормове провезення товарів та речей вони погрожували забрати багаж на митний склад для складання протоколу.

У межах кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували кілька фактів одержання фігурантами неправомірної вигоди. За попередніми даними, “заробітки” хабарників з кожного рейсу становили від 2 до 4 тисяч американських доларів. Щомісяця ця зміна митників працювала у середньому 7 разів.

Правоохоронці затримали зловмисників на робочому місці під час отримання хабара. Наразі перевіряється інформація щодо можливої причетності до корупційної схеми інших працівників митниці, зокрема керівників посту.

Тривають невідкладні слідчі дії, одного з фігурантів затримано згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності проводилось за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 1 у супроводі співробітників Голосіївського управління ГУ Національної поліції у м. Києві за сприяння Головного відділу внутрішньої та власної безпеки “Центр” Державної прикордонної служби України.

Схожі записи

У Бучі поліція вдруге за тиждень затримала злочинця, який побив індуса та втік з психлікарні

В Українці спалили автівку депутатці міськради

У Києві викрито осіб, які продавали військові секрети за 2 млн доларів

Напишіть коментар