12.6 C
Київ
26.04.2024
Бровари Будівництво

У Броварах депутати перевірили хід будівництва нової школи

Питання фінансування будівництва школи, а якщо бути точнішим – питання погашення кредиту розглядалось під час останньої сесії міської ради сьомого квітня. Депутати схвалили «резервування» 32,0 млн грн  на погашення кредиту на будівництво школи в 2021 році, – повідомляє Ангеліна Козлова у матеріалі для сайту “БроМедіа”.

Також зі слів начальниці фінансового управління Наталії Постернак депутати дізнались, що наразі місто сплачує щомісяця 340-360 тис.грн лише відсотків за кредитом за відсотковою ставкою у 12,5% річних. Цього року на будівництво школи заплановано витратити 125 млн грн кредитних коштів, а ще 35 млн грн кредиту вже були витрачені раніше.

Цього року на будівництво школи заплановано витратити 125 млн грн кредитних коштів, а ще 35 млн грн кредиту вже були витрачені раніше

Але депутатів бентежили темпи будівництва: депутатка Ірина Веремчук зазначила, що має багато звернень і від громади, і від вчителів про незадовільний темп будівництва школи. Запитання викликало бурхливу реакцію чиновників, які не погодились з такою оцінкою, а більш розгорнутий коментар надав особисто міський голова Ігор Сапожко. Чиновник розповів, що наразі відбувається монтаж інженерних мереж: електропостачання, опалення, вентиляції. Також депутати дізнались, що щовівторка об 11-00 на будівельному майданчику відбуваються наради між чиновниками та будівельниками. Тож депутатів запросили у разі потреби долучатися до цих нарад. І вже найближчим вівторком депутати скористались такою нагодою і ознайомились з ходом будівництва. Олена Дудар під час “ревізії” будівництва школи

При вході в будівлю школи кидається в очі, що розпочався монтаж системи вентиляції.

Через всю будівлю тягнуться мережі опалення

Електромереж поки що не так багато, але побачили і їх.

У дворі біля школи влаштовані спеціальні жолоби для мереж.

Багато приміщень на другому поверсі вже мають свіжо влаштовану стяжку

В деяких приміщеннях спочатку монтують плити шумоізоляції

З таких матеріалів.

Школа матиме «експлуатуємий дах», тобто, дах теж буде простором, що використовується

Школа матиме «експлуатуємий дах», тобто, дах теж буде простором, що використовується. Наразі дах школи теж готують до заливки стяжки.

Техніки у дворі небагато – побачили лише дві одиниці.

Окремо техніка завозить будівельні матеріали – при нас завезли пісок.

Будівельників теж не дуже багато. Точну кількість оцінити важко, візуально – кілька десятків осіб, розосереджених по поверхам. Всі переважно зайняті улаштуванням мереж.

Чи дістануться підряди на будівництво школи місцевому бізнесу

Під час нашого візиту розпочалась доставка віконних конструкцій: саме сьогодні був перший день, коли розпочнеться монтаж вікон. Вікна у школі не звичайні металопластикові, а коштовні – алюмінієві. І не лише вікна, але й фасадні конструкції, що мають стати окрасою нестандартної школи. Саме такі вікна передбачені проєктантами.

важко зрозуміти логіку замовлення вікон з іншого регіону України, коли такі самі конструкції виготовляють у Броварах

Депутатам вдалось коротко поспілкуватися з підрядником, що постачає та монтує вікна. Ним виявилось підприємство з м. Первомайська Харківської області ПП «Екіпаж». Звісно, що постачальника вікон обирав сам генпідрядник будівництва – ТОВ «Хозхімсервіс», а не замовник будівництва – УБЖКГІТ. Але все одно важко зрозуміти логіку замовлення вікон з іншого регіону України, коли такі самі конструкції виготовляють у Броварах (не кожне місто в Україні може похвалитися таким виробництвом).

Ще більш дивним виглядає те, що за даними ресурсу Opendatabot Антимонопольний комітет наклав заборону для ПП «Екіпаж» на участь в тендерах – ще у 2019 році.

Тому, бюджетні кошти, витрачені на будівництво школи, навряд чи повернуться до міського бюджету у вигляді податків.

Ось так виглядає двір навколо школи.

Будівельні матеріали зберігаються прямо під дощем


Так виглядає внутрішній дворик школи.

«Робочий вхід» школи виконує ось ця невелика драбина.

Депутати запевнили будівельників, що не залишать обєкт поза своєю увагою

Скоро школа змінить свій вже звичний вигляд – нарешті будуть встановлені вікна.

Депутати запевнили будівельників, що не залишать обєкт поза своєю увагою. А така увага точно не буде зайвою: між першим та другим візитом на будівництво, зміни стали помітні неозброєним оком.
Автор матеріалу Ангеліна Козлова “БроМедіа

 

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

За стрілецький комплекс “Сапсан” конфліктують дві асоціації ветеранів

У Броварах замість відомого книжкового магазину буде банк ОТР

У селі Гора на Бориспільщині депутати виділили кошти на вже існуючий тротуар

Напишіть коментар