14.8 C
Київ
26.04.2024
Бровари Селищна рада Школа

Калитянські школярі інтерактивно обирали свою майбутню професію

Броварським міськрайонним центром зайнятості було проведено інтерактивні профорієнтаційні уроки: «Формула вибору професії, повідомляється на фейсбук-сторінці установи. Формула вибору професії серед учнів 9-х класів Калитянської ЗОШ І-ІІІ ст. проводила провідний фахівець з профорієнтації Марина Левкович.

Дітям надавалась інформація про послуги, які надаються не тільки дорослим, а також школярам. З учнями 9-го класу розглянули алгоритм вибору професії, де необхідно враховувати ряд факторів — власні побажання, психологічні особливості та можливості, не слід забувати й про потреби ринку праці.

Для цього існує так звана “Формула вибору професії”, яка в загальному вигляді показує первинний алгоритм прийняття оптимального рішення, за допомогою якої учні обирали свою майбутню професію. Також було проведено тестування: використана методика «Диференційно-діагностичний опитувальник Е.О.Клімова».У більшості дітей бажана професія підтвердилась результатами тесту.

Учні отримали відповіді на свої запитання, наглядно побачили мобільний додаток в смартфоне «Центр профорієнтації», та діагностичний комплекс «Моя професія: консультаційна мережа», яка дає можливість безкоштовно отримати послуги у виборі професії.

 

Позавчора ми писали, що У центрі Переяслава зрізали 50-річні ялинки.  Міська влада Переяслава намагається відсторонитися від скандалу, сором’язливо киваючи на права власника земельної ділянки ТОВ «НУС»: «Додамо, що згідно п. 10 Постанови Кабміну від 1 серпня 2006 р. №1045 «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах»: «Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості».

Ще раніше “Київський регіон” повідомляв, що У Бучанській школі два дев’ятикласники розпилили газовий балончик «Терен – 4». Подія сталася на перерві після закінчення 5 уроку близько 12:30 год,- повідомила директор Бучанської ЗОШ№4 Алла Літкевич.

На місце події викликали екстрену допомогу,прибули лікарі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, поліція. Медики повідомляють про сльозотечу та кашель. Ось як на сторінці закладу коментує ситуацію директор школи Алла Літкевич: “Сьогодні у закладі було вчинене хуліганство двома учнями 9-го класу: розпилено на однокласників сльозогінний перцевий газ. Адміністрація закладу провела необхідні заходи: переміщено дітей з третього поверху (проведена дезінфекціонування поверху), надана перша невідкладна допомога учням, що перебували на місці події, викликано відповідні служби. Прохання до батьків – при погіршенні самопочуття дитини звертатися до медичних закладів. Дякуємо медичним працівникам, відділу освіти, міській раді та поліції за оперативну допомогу.”

Вадим Колесник

#КиївськийРегіон

Фото з фейсьук-сторінки Броварськго міськрайонного центру

Схожі записи

У Княжичах відмовили багатодітній матері і АТОвцю та віддали земельну ділянку родичам депутата

При будівництві школи у Петропавлівській Борщагівці вдвічі перевищили бюджет тендеру

У Борисполі школи на канікули йдуть вже з понеділка

Напишіть коментар