7.7 C
Київ
18.04.2024
Екологія Кримінал Новини Чисті водойми

На Київщини рибоохоронний патруль виявив 12 правопорушень

В адміністративних межах с. Вишеньки-2 Бориспільського району рибоохоронний патруль Київщини виявив 12 правопорушень у сфері охорони водних біоресурсів – повідомляється на сайті Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області.

Під час рейду у суботу там було викрито шістьох громадян, які незаконно здійснювали вилов риби на зимувальній ямі, а у неділю – на цьому ж місці виявлено ще трьох порушників.

Згодом рейдова група на Канівському водосховищі, поблизу с. Григорівка Обухівського району Київської області зафіксувала ще трьох громадян, які здійснювали вилов риби у забороненому місці. На всіх винних осіб складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Управлянні ДАРГ нагадує, що риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями.

Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Крім того, фахівці Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області створили єдину карту заборонених ділянок для вилову водних біоресурсів, яка містить зимувальні ями. Вона доступна за посиланням.

 

Вадим Колесник

#КиївськийРегіон

Фото з сайту ДАРГ

Схожі записи

Екскерівнику Держгеокадастру Київщини Людмилі Приходько повідомлено про підозру

Під Обуховом спіймали осіб, які викидали будівельне сміття на узбіччя доріг. Відео

Два держреєстратори з Київщини працювали на ворога

Напишіть коментар