2.1 C
Київ
20.04.2024
Збережемо ліс Кримінал Міська рада Переяслав

У центрі Переяслава зрізали 50-річні ялинки

Ганебна ситуація сталася у Переяславі. У центральній частині міста були зрізані красуні-ялинки, які більше 50-ти років милували око мешканців міста – повідомляє Інтернет-ресурс «Діловий Переяслав».

Міська влада Переяслава намагається відсторонитися від скандалу, сором’язливо киваючи на права власника земельної ділянки ТОВ «НУС»: «Додамо, що згідно п. 10 Постанови Кабміну від 1 серпня 2006 р. №1045 «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах»: «Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.».
Але громада нагадує керманичам міста, що ці дерева були захищені, від такого варварського поводження, рішенням виконкому.

Журналістка та членкиня виконкому міста Світлана Помойницька дуже розчарована діями колег: «Хочу нагадати міському голові, всім працівникам міської ради, депутатам, членам виконкому ще й про те, що 29 лютого 2016 року виконком міської ради прийняв рішення “Про збереження дерев, які є природно-культурною спадщиною місцевого значення”. Тоді із таким проханням до міської ради звернулася громадська організація “Корінь нації”. Було затверджено перелік дерев, які потребують зберігання і належного догляду в місті, згідно додатку, який додавався до цього самого рішення. Серед них були і ялинки, які росли під приміщенням колишньої швейної фабрики по вулиці Богдана Хмельницького».

 

Вадим Колесник

#КиівськийРегіон

фото з сайту Інтернет-видання «Діловий Переяслав»

Схожі записи

Суд відмовив ДБР у арешті техніки, яка намиває пісок у Бортничах

Суд визнав недійсним рішення Української міської ради

Переяславські школярі стали чемпіонами України зі спортивного водного туризму

1 коментар

У Бучі забудовник змушує інвесторів вдруге платити за свої квартири 15.12.2019 о 23:17

[…] позавчора ми писали, що У центрі Переяслава зрізали 50-річні ялинки.  Міська влада Переяслава намагається відсторонитися […]

Відповіcти

Напишіть коментар