7.5 C
Київ
29.03.2024
Бородянка Екологія Кримінал Селищна рада

Пісочний Клондайк у Бородянці. Місцеві жителі звинувачують керівництво обласної поліціі у бездіяльності

Щоб мати золотий пісок у власній кишені – не обов’язково їхати на дикий захід, чи то Аляску шукати золоту жилу – достатньо незаконно заволодіти двадцятьма гектарами землі в Бородянці Київської області, вирубати ліс, поставити екскаватор та почати своє старательську справу – повідомляє житель селища та керівник формування з охорони громадського порядку Олександр Марінич.

Зі слів Олександра, саме так і зробив і бородянский «підприємець» Бадрудінов, який незаконно отримав в своє розпорядження територію Бородянської звалища, та так само незаконно роками проводячи там свою комерційну діяльність під вивіскою «Утиль-Сервіс».

«Він довгий час добував на території звалища пісок – крав, продавав куди і кому потрібно, і природно за свою нелегальний, злочинну діяльність «відстібав» за прикриття Бородянським чинушам з районної ради та Держадміністрації, селищної ради Бородянки, ну і звичайно ж кому то з поліції. Це злочин відбувалося систематично в нахабну, на очах у людей всієї Бородянки, під відеокамерами поліції, повз яких щодня проїжджали вантажівки з краденим піском, з цього і висновок, що чинуші і поліція отримували винагороду за участь і мовчання» – розповідає Олександр Марініч.

Але всьому є і початок і кінець, продовжує Олександр: «Так, в суботу 16.11.2019 р був затриманий КАМАЗ завантажений краденим піском, виїхав зі звалища. Оперативники поліції провели належні слідчі дії, найголовніше оперативно і як годиться, в результаті яких були арештовані вантажна техніка на самій звалищі, і завантажений КАМАЗ доставлений на штраф-майданчик, порушено кримінальну справу. Проте і голова районної ради Єрко, і голова Бородянської ОТГ Сахарук А., намагатися врятувати свого подільника та звільнити заарештовану техніку. Тоді їм це не вдалося і техніка залишилася під арештом, а кримінальна справа розслідується дуже кволо».

«Киівський регіон» спостерігатиме за розвитком ситуації у Бородянці.

Володимир Колесник

#КиівськийРегіон

 

Фото: www.apravda.com

 

Схожі записи

Керівників Київводоканалу відправлять під суд

В Обухові правоохоронці знайшли діючий гральний заклад

У Бородянці завершують монтаж мосту через Здвиж. Фото

Напишіть коментар