12.2 C
Київ
29.04.2024
Київський регіон ФДМУ

Оренда приміщень у закладах освіти та в редакції газети: що доступно в системі «Прозорро.Продажі» на Київщині

Органи місцевого самоврядування та держава регулярно виставляють через систему електронних аукціонів «Прозорро.Продажі» нерухомість для оренди. Таким чином вони заробляють кошти до своїх бюджетів, а підприємці отримують можливість знайти недороге приміщення для бізнесу.

За допомогою фільтрів у системі «Прозорро.Продажі» ви можете обрати регіон — наприклад, Київ чи область, та переглянути доступні пропозиції.

  • У місті Ірпінь в грудні виставили для оренди комунальне майно – частину нежитлового приміщення в гуманітарному ліцеї «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої. Йдеться про актову залу на першому поверсі будівлі площею майже 260 квадратних метрів. Цільове призначення — проведення занять зі спортивних бальних танців. У ліцеї наявні всі необхідні комунікації: електроенергія, вода, тепло.

Знаходиться ліцей у м. Ірпінь на вулиці З. Алієвої, 64. Стартує вартість оренди із 314 гривень на місяць. Онлайн-аукціон у системі «Прозорро.Продажі» запланований на 26 грудня, заявки від охочих позмагатися за цей об’єкт прийматимуть до 25 грудня.

  • У столиці наразі пропонують орендувати ще два варіанти нерухомого майна.

До прикладу, у центрі міста в Шевченківському районі доступні нежитлові приміщення державної власності на вулиці П. Нестерова, 4. Йдеться про п’ять кабінетів на першому поверсі будівлі, що належить редакції газети «Голос України». Загальна площа — понад 54 квадратні метри. Об’єкт електрифікований, має генератор та комфортні умови для роботи. Майно можна використовувати за будь-яким цільовим призначенням. Стартує вартість місячної оренди з 923 гривень. Заявки від потенційних орендарів прийматимуть до 26 грудня, електронні торги у системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 27 грудня.

  • Ще один варіант нежитлового приміщення, доступний для оренди у Києві, знаходиться у Дніпровському районі на вулиці І. Миколайчука, 17-А, в будівлі школи №195. Загальна площа об’єкта — більш як 242 квадратних метри. Приміщення можна використовувати для проведення занять з програмування або сучасних танців. Стартова вартість — 68 гривень на місяць. Подавати свої цінові пропозиції у системі «Прозорро.Продажі» можна до 27 грудня, онлайн-аукціон проведуть 28 грудня.


У чому переваги системи «Прозорро.Продажі»? 

З 2020 року державна та комунальна власність може здаватися в оренду виключно через е-аукціони. Система «Прозорро.Продажі» забезпечує рівний доступ до участі в аукціоні кожного учасника. Перемагає той, хто запропонує найвищу ціну.

Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі» пропонує великий вибір об’єктів по всій країні, яких немає на інших ресурсах. Вона дає можливість обрати унікальну нерухомість, що її може виставити тільки держава або громада. Доступні приміщення дуже різні — як за ціною, так і за площею. Ринкова вартість на об’єкт визначається завдяки конкуренції учасників під час аукціону.

Окрім цього, оренда об’єктів через державні електронні аукціони — це можливість залучати кошти під час війни до бюджетів громад або держави.

Знайти об’єкти за потрібними параметрами можна у системі «Прозорро.Продажі» та на сайті Фонду держмайна України. А за новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

#КиївськаОбласть #ФДМУ #ПрозорроПродажі

Підписуйтеся на наші новини:

У Таращі задоволені співпрацю з польською благодійною організацією

Реформа управління відходами. Що чекає на громади Київщини

Схожі записи

ДТЕК завершує ремонтні роботи на Київщині

Два держреєстратори з Київщини працювали на ворога

У Києві відкривається інтерактивна екскурсія «Дитячий світ Тараса Шевченка»

Напишіть коментар