8.7 C
Київ
28.03.2024
КОДА Медицина Фастів

У Фастівської БЛІЛ з’явився шанс стати кластерною лікарнею

Сьогодні у Фастівської громади з’явився шанс зберегти свою районну БЛІЛ у звичному форматі, отримавши статус кластерної лікарні.

“Київський регіон” ретельно висвітлював ініціативи частини депутатів Фастівської міськради по збереженню статусу Фастівської БЛІЛ та, на диво, безініціативної позиції з цього питання мера міста Михайла Нетяжука.

Як зазначила у своїй публікації депутатка Фастівської міськради Мирослава Смірнова – після звернення депутатів Фастівської міської ради та вагомої підтримки представників обласної ради Київська обласна військова адміністрація таки внесла Фастівську БЛІЛ до списку кластерних лікарень.

Лікарня у Фастові може потрапити під скорочення

  • Дякуємо представникам області за підтримку. Тепер рішення за МОЗ. Маємо надію, що Міністерство охорони здоров‘я дослухається до даної пропозиції та визначать нашу лікарню спроможною, – зазначила Мирослава Смірнова.

Слід зазначити про вагому роль у збереженні лікарні заступниці голови Київської обласної ради Тетяни Семенової. Саме вона наполягла, щоб на нараді у КОДА було підтримано її пропозицію щодо створення двох кластерних лікарень на території Фастівського району – у Фастові та Боярці.

Заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова

Також, під час наради Тетяна Семенова зазначила, що зараз прийшов час для всіх громад піклуватися про свої медичні заклади не на словах, а реальними справами. Тому що роботи Фастівської лікарні питання є не лише у жителів міста, а і у правоохоронців.

  • У тих громад, де місцева влада вкладала в медичне обладнання, піклувалися про кадри: приймали та утримували інтернів, приймали програми розвитку лікарень – ніяких питань стосовно їх майбутнього не виникало, – підкреслила Тетяна Семенова.

Ще однією районною лікарнею, у якої є можливість зберегти свій статус не завдяки конструктивним діям місцевої влади, а завдяки залученню депутатів Київської обласної ради стала Обухівська БЛІЛ. Ще тиждень тому інформація була однозначна і досить сумна для міст Обухів та Українка, адже статус кластерної вже “залізобетонно” був закріплений за Васильківською БЛІЛ.

Для жителів Обухова і Українки, на території яких розташовані дві частини Обухівської БЛІЛ цей факт був особливо прикрим, адже всі розуміли, що незначне відставання від Васильківської БЛІЛ виникло внаслідок неадекватних суперечок між керівництвом та депутатськими корпусами Обухова та Українки. І поки керівники двох міст сварилися, потенціал і частини лікарні в Обухові і, особливо, частини лікарні в Українці втрачався.

Це б додало мешканцям навколишніх громад чимало труднощів з отриманням медичних послуг, але на їх щастя у ситуацію втрутився депутат обласної ради Георгій Цагареішвілі, який особисто зміг пролобіювати питання надання кластерної лікарні і Обухівській БЛІЛ.

Також слід відзначити і конструктивну роль по врегулюванню цього питання і заступника голови КОДА Віталія Власюка. Тепер якщо ніщо не завадить, в Обухівському районі статус кластерної отримає і Васильківська і Обухівська БЛІЛ.

У КОДА визначилися з розподілом лікарень для наступного етапу медичної реформи

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

На відео один з проєктів відновлення Бородянки – реконструкція місцевого інклюзивно-ресурсного центру, який реалізується посольством Швейцарії в Україні спільно з проєктом DECIDE :

Сьогодні центр надає послуги для більш як 200 дітей з особливими освітніми потребами. Їхня кількість постійно зростає через війну. Щоб надавати якісні послуги в таких умовах, проєкт DECIDE організував для фахівців ІРЦ програму підвищення кваліфікації. Так, 21 фахівець (консультант) ІРЦ із Бородянської територіальної громади та сусідніх громад успішно пройшли програму «Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у територіальних громадах, що постраждали від війни».

Про роботу Київської обласної екстреної медичної допомоги у режимі 24/7, про важкі приклади спілкувалися працівники екстреної допомоги з окупантами  дивіться в інтерв’ю журналіста “Київського регіону” Євгена Цяпенка.

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

Екскерівника Держрибагентства Київщини Мухіна підозрюють у злочині

Жителів Фастова сколихнула інформація стосовно майбутнього місцевої районної лікарні. ВІДЕО

Схожі записи

На Київщині гелікоптером доставили до лікарні першого пацієнта

У Фастові за порушення карантинних вимог припинено торгівельну діяльність одного з суб’єктів господарювання

Черги у бориспільській лікарні продовжують вражати відвідувачів

Напишіть коментар