11.5 C
Київ
24.04.2024
Київський регіон Медицина

Керівник екстреної медичної допомоги Київщини розповіла про роботу під час окупації

Київська область одна з перший прийняла на себе широкомасштабну війну з російськими окупантами. І поруч з нашими воїнами, які зі зброєю в руках захищали і захищають зараз Київщину, варто завжди згадувати працівників екстреної медичної допомоги, які незважаючи на обставини залишалися на місцях і надавали людям допомогу навіть на окупованих територіях.

Сьогодні вашій увазі інтерв’ю з керівником Київського обласного центру екстреної медичної допомоги Оксаною Шарко, яка весь цей важкий рік була поруч зі своїм колективом і не на словах знає як все відбувалося:

  • Вже 24 лютого ворог був у Іванкові. а через день-два – у Бучі, Гостомелі та Ірпені. Зв’язку з нашими співробітниками або не було взагалі, або він був геть незадовільний. Під окупацію потрапили Вишгородська СЕМД (Красятичі, Іванків, Димер, Бородянка, Буча, Гостомель) та Фастівська СЕМД – це Макарів і Мила.
  • Я дуже вдячна нашим співробітникам, що вони залишалися і працювали, майже, цілодобово. У них не було змоги добратися додому і вони розуміли, що якщо вони покинуть свій пост і доберуться якось додому – то на зміну їм ніхто не прийде. Тобто, їх регіон залишиться без медичного персоналу.
  • Колектив згуртувався і у нас майже ніхто не залишив роботу. Хтось був виїхав спочатку, але і вони вже повернулися. Критичної нестачі у нас не було. Всі бригади були повністю укомплектовані.
  • У нас дуже багато працівників, які були відзначені державними нагородами, грамотами та подяками. Після деокупації наших територій протягом березня 5-6 наших бригад щодня приймали участь в евакуаційних заходах Київської області. Ми вивозили пацієнтів у важкому стані у медичні заклади Києва та Київщини.
  • Був випадок, коли нашу бригаду визвали до пацієнта з інфарктом у Димері. Людину треба було терміново везти у лікарню. Але міст через річку був підірваний і тоді наші співробітники вбрід перейшли річку і на руках перенесли пацієнта на другий берег і передали іншій нашій бригаді. І прикладів, коли наші співробітники проявляли подібний героїзм – достатньо.

Більше про роботу екстреної медичної допомоги у режимі 24/7, про важкі приклади спілкувалися працівники екстреної допомоги з окупантами, про те чим зараз живе її дружній колектив – дивіться в інтерв’ю журналіста “Київського регіону” Євгена Цяпенка.

А взагалі цей рік пройшов дуже швидко – дні починалися рано вранці і закінчувався пізно ввечері, розповідає керівник Київського обласного центру екстреної медичної допомоги Оксана Шарко.

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

Працівники екстреної допомоги у Бучі в умовах окупації рятувати людей. ВІДЕО:

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

В Українці острів на Дніпрі хочуть з’єднати з дамбою намивом піску

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

Обухівська лікарня завтра: розвиток чи зубожіння

Захворіли лікарі. Ірпінську міську лікарню в Бучі закрили на карантин

У Великій Димерці відпрацювала волонтерська бригада лікарів

Напишіть коментар