11.5 C
Київ
26.04.2024
Київський регіон Мистецтво

На Берлінале презентували кіноальманах, який знімали на Київщині

На Берлінале презентували трейлер та перші три новели міжнародного кіноальманаху «Війна очима тварин», які знімали на території Київської області.

Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале) — міжнародний кінофестиваль категорії А, який вважається одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу у сфері кіно. Проходить щорічно в лютому в Берліні, починаючи з 1951 року.

Роботу над кіноальманахом за участі вітчизняних та закордонних митців розпочала навесні 2022 року українська Кінокомпанія SOTA Cinema Group. Заплановано створення одинадцяти новел про війну в Україні, які основані на реальних історіях, де головні герої — тварини.

«Ми піднімаємо не лише тему порятунку тварин під час війни, йдеться по важливі соціальні та психологічні аспекти, а головне – людське ставлення до усього живого», – зазначив автор ідеї і продюсер Олег Кохан.

Автор ідеї кіноальманаху і продюсер Олег Кохан з головним героєм новели «Корова в тумані»

Наразі відзняті новели про кролика («Кролик або туди і звідти», режисер Макс Тузов), одного із хижаків («Синочок», режисер Олексій Мамедов) і корову («Корова в тумані», режисерка Юлія Шашкова).

Під час зйомок ніхто з тварин не постраждав, але головна героїня однієї з новел – корова Мілка і справді була поранена навесні 2022 року під Києвом, тому, можна сказати, грала себе саму.

Невдовзі заплановані зйомки ще трьох сюжетів, які відбуватимуться і в Україні, і за кордоном. Героями нових історій стануть коза, рибки і один з найпопулярніших чотирилапих крашів України. Прем‘єра кіноальманаху відбудеться вже в кінці 2023 року.

Окрім фестивального туру та міжнародної дистрибуції «Війни очима тварин», автори проєкту планують перетворити згодом всі сюжети, які увійдуть до кіноальманаху, на аудіосеріал та аудіокнигу.

Працівники екстреної допомоги у Бучі в умовах окупації рятувати людей. ВІДЕО:

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

В Українці острів на Дніпрі хочуть з’єднати з дамбою намивом піску

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

У Борисполі здадуть в оренду комунальне приміщення у Будинку побуту

Релігійна громада села на Київщині позбулася московського попа

Затримано чоловіка, який фотографував наші військові об’єкти

Напишіть коментар