12.1 C
Київ
23.04.2024
Бориспіль Релігія

Відбувати домашній арешт митрополит Павло буде на Бориспільщині

Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив застосувати щодо підозрюваного митрополита Павла (Лебедя Петра Дмитровича) 19 квітня 1961 року народження, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на строк 60 днів, у межах строку досудового розслідування до 30 травня 2023 року.

Ухвалу слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва Ковтуненко В.О. оприлюднив на засіданні суду, за участю прокурорів Завістовського В.А,, Ковальчука А.А., підозрюваного Лебедя П.Д. та захисників Чекмана М.П., Поваляєва О.Б., Коника Г.В. розглянувши матеріали клопотання слідчої групи поданого у кримінальному провадженні №22022101110000047, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 березня 2023 року.

Тепер митрополит Павло не має права до кінця травня місце мешкання вулиця Молодіжна, 46, село Вороньків, Бориспільський район.

Нагадаємо, що у 2022 році Служба безпеки України розпочала комплексні контррозвідувальні та безпекові заходи (понад 40) у церковному середовищі УПЦ, які відбувалися для припинення деструктивної діяльності проросійськи налаштованого духовенства. У результаті заходів, проведених СБУ, порушено 61 кримінальне провадження стосовно 61 священнослужителя. Загалом суди вже винесли 7 вироків стосовно окремих кліриків, які стали на бік ворога, у т.ч. 2 з них було використано в обміні на наших військовослужбовців.

За матеріалами спецслужби запроваджено санкції стосовно 17 функціонерів УПЦ, а майже 250 клірикам рпц заборонено в’їзд в Україну.

Також припинено громадянство України 19 священнослужителям УПЦ, громадянам країни-агресора, ініційовано примусове повернення до країни походження клірикам церкви, 2 громадянам рф
СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу. За місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта провели слідчі дії.

Служба безпеки зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовуваня і заперечення збройної агресії рф проти України.

Зокрема, встановлено, що Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

Зображення двухглавого орла, знайдене при обшуку у помешканні

На підставі зібраних доказів Лебідю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Працівники екстреної допомоги у Бучі в умовах окупації рятувати людей. ВІДЕО:

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

В Українці острів на Дніпрі хочуть з’єднати з дамбою намивом піску

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

У Борисполі на Київському шляху два дні будуть великі затори

У Борисполі останній дзвоник у школах пролунає вже через три тижні

У ресторані села Погреби танцювали під пісню фаната путіна. Відео

Напишіть коментар