6.3 C
Київ
19.04.2024
Гатне Кримінал НАБУ

Ексголові Гатного Корицькому повідомлено про підозру

НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Гатного, – інформує телеграм-канал Київський регіон.

Органи викрили розкрадання понад 27 млн грн при будівництві дитячого садка у Гатному Київської області. Підозру отримали колишній сільський голова Броніслав Корицький, ексголовний бухгалтер (ексчлен тендерного комітету сільської ради) Аліна Півкач, директору ТОВ «Альянс ДС» Олександру Протасу та двом екскерівникам ТОВ «Проектно-будівельний альянс».

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

Організаторами схеми слідство вважає Корицького і Протаса

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

Під час розслідування слідство встановило підроблені акти виконаних робіт, зокрема щодо завищення вартості будівельних робіт та використаних матеріалів, а також сплату ТОВ «Альянс ДС» послуги із розробки проєктної документації, які насправді не надавали.

Організаторами схеми слідство вважає ексголову Гатного Корицького і керівника ТОВ «Альянс ДС» Протаса.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

В Українці депутати допомогли бізнес-партнеру Медведчука

 

Схожі записи

В Ірпені незаконно зрізали 60 сосен

На Київщині шахраї знову просять гроші від імені посадовців

У селі Гнідин викрали прапор з меморіалу Небесній Сотні

Напишіть коментар