7.7 C
Київ
18.04.2024
Київська обласна рада КОДА

Обласні цільові програми Київщини досі не отримали фінансування

Київська область досі не має головного фінансового документа – річного бюджету. Причиною тому стало те, що облдержадміністація досі не надала облраді проект бюджету з урахуванням усіх необхідних правок, – повідомляє “Київський регіон”.

“Сказати, що обласна рада та депутати занепокоєні чи стурбовані, – це значить нічого не сказати. Обласні заклади спорту, пластовий центр, театр Саксаганського та оркестр, центр допомоги учасникам АТО/ООС та їхнім сім’ям й інші не забезпечені зарплатами. Обласні цільові програми досі без фінансування. Київська обласна рада донині не отримала проект бюджету від облдержадміністрації з урахуванням правок та зауважень обласних депутатів, на яких ми наполягаємо”, – розповіла заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

Семенова відзначає, що в запропонованому попередньому проекті бюджету були враховані не всі проблеми обласних закладів. Наприклад, не заплановано жодної копійки на потреби обласного онкодиспансеру, який розташований у Білій Церкві та потребує ремонту, нового обладнання і меблів. А на обласний театр знову передбачено лише 15 млн грн при потребі в майже 30 млн грн.

Власне, через це та ще низку зауважень проект бюджету і відправили на доопрацювання в КОДА, проте нового варіанту головного фіндокумента від обласної адміністрації і досі не отримали.

“Голосувати ми, звісно, готові. І 10 січня Київська обласна рада направила чергового листа до КОДА із проханням терміново надати необхідний пакет документів. Наскільки мені відомо, голова облдержадміністрації Василь Володін наразі перебуває у відпустці, з якої має повернутися 17 січня 2022 року. Тому і нам, і усій Київщині тим часом залишається тільки чекати проект бюджету та проекти обласних цільових і комплексних програм з урахуваннях усіх правок депутатського корпусу обласної ради”, – додала заступниця голови облради.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #ТетянаСеменова #ВасильВолодін #бюджет #онкодиспансер #відсутністьфінансування #фінансування #обласналікарня #лікарня #новеобладнання

 

Схожі записи

Сесія Київської обласної ради сьогодні знову не відбудеться

Всі три інфіковані на коронавірус на Київщині – з Обухівщини

Профінансовано лише два з 24 бюджетних медзакладів Київщини. Відео

Напишіть коментар