7.8 C
Київ
17.04.2024
Екологія Київська обласна рада

15% території Київської області можуть стати заповідними

Відповідно до міжнародних зобов’язань, хоча б 15% території Київської області мають бути заповідними, – повідомляє “Київський регіон”  з посиланням на коментар депутата Київської обласної ради Романа Титикало сайту kievvlast.com.ua.

Є міжнародні зобов’язання, згідно з якими хоча б 15% території Київської області мають бути заповідними. Це не закон, але важливі рекомендації. Невиконання їх негативно вплине на імідж області та України в цілому серед інших країн», – пояснив депутат.

За його словами, у 2021 році області не вдалося досягнути показника у 15%.

«Ми працюємо над тим, аби мати необхідний показник. Наразі він становить більше 10%, але лише за рахунок великої території Чорнобильської зони, яка також була визначена, як заповідна», – розповів Титикало.

Як йдеться в матеріалі, згідно затвердженої депутатами облради «Схеми планування території Київської області» площа пропонованих до створення цінних природних територій становить 180,3 тис. га та відповідає 6,4% території області.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте у публікації “Київського регіону” про те, що в Обухові виявили стоки промислових відходів, які потрапляють до річки Стугна.

В Обухові виявили стоки промислових відходів, які потрапляють до Стугни

Читайте у публікації “Київського регіону” про те, як на Обухівщині роками розповідають казки, що хочуть рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Київщині розгорнули мобільний військовий шпиталь для лікування хворих на Covid-19.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #кримінал #депутат #РоманТитикало #екологія #заказники #заповіднізони #воднийкодекс #земельнийкодекс #законпровідходи

Схожі записи

У річку Рось зливають нечистоти з приватних будинків

В облраді внесуть зміни до бюджету та Стратегії розвитку Київщини

На сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень

Напишіть коментар