7.1 C
Київ
18.04.2024
Авіація Київ

Аеропорт Київ хочуть закрити на 2 роки для реконструкції злітної смуги

Аеропорт «Київ» (Жуляни) в 2024 року закриється на рік для реконструкції злітно-посадкової смуги, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на сайт avianews.com.

За словами Дениса Костржевського, плани на 2022 рік включають підготовку проекту реконструкції аеродрому. Самі роботи можуть початися в 2023 році і триватимуть 2 роки.

«На 2023 рік заплановано реконструкцію аеродрому без закриття аеропорту на прийом рейсів. Вона включатиме роботи на руліжних доріжках», – повідомив глава ради директорів підприємства Костржевський.

бюджет робіт може скласти

від 2,5 до 4 млрд грн

За оцінками аеропорту, бюджет робіт може скласти від 2,5 до 4 млрд грн. У «Майстер-Авіа» очікують, що ці гроші виділить Київська міська рада як власник аеродрому в Жулянах. Але підприємство не хотіло б, щоб будівництво перетворилося на довгобуд, зазначив Костржевський.

В якості альтернативної опції оператор аеропорту називає концесію і залучення приватного інвестора. Для цього необхідно буде провести міжнародний конкурс, переможець якого надасть гроші і стане управляти аеродромом.

Найбільша базова авіакомпанія в Жулянах Wizz Air готова перейти в аеропорт Бориспіль на час реконструкції смуги. При цьому президент лоукостера Роберт Кері запевнив, що після завершення робіт Wizz Air повернеться в Жуляни.

Зараз цей київський аеропорт не може приймати з повним завантаженням авіалайнери Airbus A321, на які переходить лоукостер. Це робить неможливим виконання з Жулян далеких рейсів на A321 з повними баками пального. Через це рейс Абу-Дабі-Київ Wizz Air запустив в аеропорт Бориспіль.

в ході реконструкції аеропорт «Київ»

фактично отримає нову смугу

Будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону, яке буде мати міцність PCN 72, розповів Костржевський.

Довжину смуги в ході робіт хочуть збільшити на 460 метрів до 2770 метрів.

Також один з двох курсів смуги отримає інструментальну систему посадки ILS категорії II ICAO. Це дозволить літакам сідати в «Києві» при видимості не менше 350 метрів. Зараз в аеропорту працює ILS категорії I ICAO. В результаті польоти припиняються, коли видимість впаде менше 800 метрів.

Роботи по реконструкції аеродрому також включатимуть посилення покриття руліжних доріжок і перону зі стоянками для літаків, щоб їх могли використовувати більш важкі авіалайнери.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що ухвалення нового зонування Обухова призведе до вирубки 18 га лісу:

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #аеропортКиїв #Жуляни #WizzAir #аеропорт #Бориспіль #ДенисКостржевський #лоукостер #РобертКері #МайстерАвіа

Фото: Ярослав Хо

Схожі записи

Активісти з Київщини вийшли під Печерський суд підтримати Порошенка

Різдвяний фестиваль повітряних куль відбудеться у Києві на ВДНГ

Київський центр зайнятості оприлюднив рейтинг вакансій

Напишіть коментар