11.5 C
Київ
25.04.2024
Збережемо ліс

На Київщині офіційно з’явився природний ліс – WWF-Україна

ДП “Тетерівський лісгосп” погодило висновок про належність двох лісових ділянок до природних лісів, ідентифікованих WWF-Україна 2018 року, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на публікацію Всесвітнього фонду природи WWF-Україна.

Це ділянки площею у 44,1 гектара, у межах ландшафтного заказника місцевого значення “Яхнівський”, на яких зростає одне з найбільших угруповань ялівцю звичайного. Відтепер, на цих ділянках заборонені всі види рубок і лісова екосистема максимально захищена.

Як бачимо, цінні ліси знаходяться не лише в Карпатах. На Поліссі збереглися ділянки природних лісів, наближених до пралісів. Особливістю цінних лісів Полісся є те, що більшість з них знаходяться на вологих або заболочених територіях і представлені вільховими, березовими й сосновими лісами. Тут можна побачити казкові соснові бори та таємничі вільхові болота, де вік дерев сягає 200 років.

На Київщині ідентифікували 15 ділянок природних лісів площею 149,6 га

У межах Київської області експерти WWF-Україна ідентифікували 15 ділянок природних лісів загальною площею 149,6 га. Наразі тривають роботи з надання їм охоронного статусу.
Від початку 2021 року за сприяння WWF-Україна було створено 47 пралісових пам’яток природи в Закарпатській, Чернівецькій та Волинській областях загальною площею 5406,7 га.
Три пам’ятки серед новостворених є поліськими, у межах Маневицького лісового господарства, площею у 95,5 га. Хочеш захищати ліси разом з WWF-Україна?

Приєднуйся до кампанії та допоможи нам зберегти цінні ліси України.

На фото: природний ліс в межах ландшафтного заказника місцевого значення “Яхнівський”, ДП “Тетерівське лісове господарство”

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що ухвалення нового зонування Обухова призведе до вирубки 18 га лісу:

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ  #заповідник #штраф #ВсесвітнійФондПрироди #WWFУкраїна #ТетіївськийЛісгосп #ЗаказникЯхнівський

Схожі записи

В Обухові чиновники разом з мером Левченком хотіли вкрасти землю – СБУ

На місці потенційної забудови в Обухові вночі різали дерева

У Тетіївському лісництві незаконно вирубали лісів на мільйон гривень

Напишіть коментар