14.8 C
Київ
28.03.2024
Волонтерство Збережемо ліс Суспільство

Генеральний план села Петропавлівська Борщагівка скасовано Верховним судом України

Верховний суд України залишив без змін рішення попередніх інстанцій щодо скасування рішення Петропавлівсько-Борщагівської сільської Ради «Про Затвердження проекту Генерального плану села Петропавлівська Борщагівка” від 6 червня 2012 року.( Справа 826/13584/16)

4 роки громада провела в судах з метою довести, що ухвалення Генерального плану в 2012 році (навіть ця дата викликає сумнів) відбулося з порушенням процедури громадських слухань. Генеральний план, яким село перетворили на шанхай, а ліс зник, ухвалили фактично без відома громади імітувавши процес громадських слухань, а оголошення у місцевій пресі були підроблені заднім числом, як і супровідні рішення сільради, наприклад, про початок процедури громадських слухань щодо проекту Генплану і таке інше.

За ці чотири роки наша громадська ініціатива пройшли два рази повних судово-пекельних кола «перша інстанція-апеляція-касація», не враховуючи проміжне коло, на якому ми вимушені були оскаржувати саму можливість оскаржувати це рішення. Це був забіг на витривалість довжиною в півтори тисячі днів, ціною у два спалених автомобіля, залякування, погрози, всебічного переслідування лідера громадської ініціативи Захисти Ліс Valentyna Aksionova та її родини, терор членів громадської ініціативи «Захисти ліс» та мешканців села, які посміли виступити проти злобудовницького серпентаріума.


Але ми не здалися і порушення процедури громадських слухань щодо ухвалення Генплану доведено у Верховному суді.

Дякуємо всім, хто підтримував нас усі ці роки, (спробуємо відмітити усіх, вибачте якщо когось пропустимо). Особлива подяка нашим високопрофесійним адвокатам. Дякуємо за підтримку журналістам, громадським активістам та депутатам. Дякуємо усім тим людям, які не лінувалися, не боялися, їхали на численні суди, приходили на збори, підписували, відвозили сотні звернень,скарг, були пильними і не інертними. Коли подивишся назад, скільки пророблено роботи, невіриться, що ми стільки всього зробили і через стільки всього пройшли.

 

За матеріалами публікації на сторінці «Захистимо ліс»

 

 

Схожі записи

5 мільйонів у трубу! ?

Черговий позашляховик на фронт підготували у Таращі

Постраждалим від війни дітям Київщини допоможуть психологи на Прикарпатті

Напишіть коментар